Huidglans Verwijderen In Photoshop

Inhoudsopgave:

Huidglans Verwijderen In Photoshop
Huidglans Verwijderen In Photoshop

Video: Huidglans Verwijderen In Photoshop

Video: Huidglans Verwijderen In Photoshop
Video: Dingen weghalen met Inhoud Behouden (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Een van de veelvoorkomende problemen waar velen waarschijnlijk mee te maken hebben gehad, is de vette glans van de huid op het gezicht van iemand die geen foto schildert. Dit gebeurt vaak omdat de flits van de camera een vette en vette huid produceert, waardoor de huid visueel vettig wordt. Wat kunt u dan doen om onnodige glans te elimineren?

Huidglans verwijderen in Photoshop
Huidglans verwijderen in Photoshop

instructies:

Stap 1

Open de gewenste foto in het programma Photoshop. Voor de duidelijkheid wordt hier een foto van een vrouwelijke bokser na de training gebruikt als voorbeeld van het verwijderen van huidglans.

Stap 2

Selecteer de Eye Dropper Tool in de Toolbox en klik naast het glanzende gebied om een kleur te kiezen voor die glanzende plek.

Stap 3

Schakel over naar het penseel en stel de instellingen ervoor in: zachte borstel, stel de diameter in afhankelijk van de grootte van de glanzende of vetgedrukte plek, stel de dekking in op 15-20%.

Stap 4

Stel ook de Overvloeimodus in op Donkerder in de werkbalk Penseel.

Stap 5

Begin nu met dit penseel over de witte vlekken op de huid te schilderen. Tegelijkertijd moet u van tijd tot tijd de grootte van het penseel en de kleur ervan wijzigen met behulp van de pipet.

Stap 6

Tot nu toe zijn er op deze foto nog wat lichte plekken op het gezicht, schouders en armen. Dan kun je op dezelfde manier verder, maar je kunt ook een andere manier toepassen om van de lichtvlekken af te komen - met behulp van de Patch Tool.

Stap 7

Selecteer de Patch Tool in de Toolbox.

Stap 8

Selecteer de glans in het gebied van de huid met een pleister en verplaats deze selectie naar het gebied waarmee u de glans wilt vervangen.

Stap 9

Laat de muisknop los en deselecteer de selectie met de sneltoets Ctrl + D.

Stap 10

Resultaat: er zijn geen verblinding, overbelichting en glimmende plekken in de foto.

Stap 11

U kunt ook andere hulpmiddelen gebruiken - "Retoucheerpenseel" en "Stempel" (Kloonstempelgereedschap), of schittering verwijderen met het commando "Gaussiaans vervagen" (Gaussiaans vervagen).

Aanbevolen: