Hoe Game-engines Te Maken

Inhoudsopgave:

Hoe Game-engines Te Maken
Hoe Game-engines Te Maken

Video: Hoe Game-engines Te Maken

Video: Hoe Game-engines Te Maken
Video: What is a GAME ENGINE? 2024, April
Anonim

Een engine is een specifieke set systemen die zijn ontworpen om de meest gebruikte gamefuncties te vereenvoudigen. Het zorgt voor een betere draagbaarheid van games. Een goed ontworpen engine kan gemakkelijk worden overgezet naar een andere bibliotheek of zelfs naar een ander platform. Je kunt het zelf schrijven, maar alleen met enige kennis van programmeren.

Hoe game-engines te maken
Hoe game-engines te maken

instructies:

Stap 1

Kies welk spel je wilt maken, zodat het interessant en populair is. Om dit te doen, bestudeer je de markt (zelfs als je een spel maakt dat niet te koop is, bestudeer dan toch de markt - het is altijd leuk als er veel vraag is naar je creatie).

Stap 2

Probeer geen spel te maken met zeer realistische graphics en volledige bewegingsvrijheid. Geef de eisen aan. Misschien is het eenvoud, vereisten voor het aantal personages, prestaties of plotkenmerken.

Stap 3

Creëer een hiërarchie van functies met behulp van een top-down benadering. Op een gegeven moment kun je niet meer verder met de top-down architectuur, maar niet omdat je alles hebt gedaan. Het is alleen zo dat de fijne kneepjes van de implementatie u hun eigen regels zullen geven, dus ga door met het creëren van de hiërarchie op een bottom-up manier, d.w.z. ga uit van de eigenaardigheden van de API en pas de interface van een hoger niveau aan.

Stap 4

Begin met ontwerpen. Hogere functies bestaan uit het aanroepen van lagere (d.w.z. ze worden praktisch geïmplementeerd in het stadium van het creëren van een hiërarchie). Ontwerp het afspelen van de laagste functies in pseudocode. Schrijf C-pseudocode niet alleen in het Russisch. Het moet minstens 2 keer korter zijn en het algoritme beschrijvend belichamen, de vraag niet "hoe", maar "wat" beantwoorden en u in staat stellen zich op de belangrijkste dingen te concentreren. Maak tests voor de lagere functies en probeer de juistheid van het programma te bewijzen.

Stap 5

Start de codeerstap. Implementeer de lagere functies en tests en krijg een werkend programma. Gebruik pseudocode voor opmerkingen en houd je aan een specifieke stijl van opmaak. Het wordt aanbevolen om openbare planning te doen, omdat buitenstaanders u zullen helpen fouten en fouten te identificeren die u zelf niet heeft opgemerkt. Zo verkort u uw eigen werktijd aanzienlijk en verbetert u de output.

Aanbevolen: