Een Muziekvideo Maken

Inhoudsopgave:

Een Muziekvideo Maken
Een Muziekvideo Maken

Video: Een Muziekvideo Maken

Video: NUMMER EN VIDEOCLIP MAKEN IN 12 UUR... 2022, November
Anonim

Het maken van muziekvideo's is best een leuke bezigheid die vaardigheden vereist in het werken met programma's voor het bewerken van video en geluid. Om te proberen met muziekvideo te werken, is Movie Maker geschikt.

Een muziekvideo maken
Een muziekvideo maken

Het is nodig

  • - Movie Maker-programma;
  • - videobestanden;
  • - bestanden met afbeeldingen;
  • - een bestand met muziek.

instructies:

Stap 1

Als je een muziekvideo wilt bewerken, maak dan een plan voor het bewerken. Geef daarin de duur en inhoud van afzonderlijke afleveringen van de toekomstige video aan.

Stap 2

Bereid het bronmateriaal voor de clip voor. Selecteer indien mogelijk meerdere opties voor afbeeldingen of video's voor elk van de afleveringen, zodat u de beste optie voor bewerking kunt kiezen. Verzamel alle bestanden die deel uitmaken van je clip in één map.

Stap 3

Importeer uw beeldmateriaal in Movie Maker met behulp van de opties Video importeren, Afbeeldingen importeren en Geluid of muziek importeren. Standaard splitst Movie Maker geïmporteerde clips in afzonderlijke clips. Om dit te voorkomen, schakelt u het selectievakje "Creëer clips voor videobestanden" uit wanneer u video importeert. Als resultaat komt het aantal clips in het programmavenster overeen met het aantal geladen bestanden.

Stap 4

Pas de beeldverhouding aan van de video die je aan het maken bent. Gebruik hiervoor de opdracht "Opties" in het menu "Service". Klik in het instellingenvenster op het tabblad "Extra parameters" en stel op dit tabblad de gewenste frameresolutie in. In hetzelfde venster kunt u de duur van de overgang en afbeeldingen instellen. De parameter "Beeldduur" bepaalt de tijd gedurende welke een stilstaand beeld toegevoegd uit een grafisch bestand op het scherm blijft. Standaard is deze tijd 5 seconden, wat meer geschikt is voor een diavoorstelling dan voor een muziekvideo.

Stap 5

Schakel over naar de storyboard-modus met de opdracht Storyboard in het menu Beeld. Sleep de bestanden die in het project zijn geladen naar het storyboard in de volgorde waarin ze in het tekengebied verschijnen. Om een ​​bestand aan het storyboard toe te voegen, selecteert u het bestand in het programmavenster en drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + D.

Stap 6

Schakel over naar de tijdlijnweergavemodus met behulp van de opdracht "Tijdlijn" in het menu "Beeld" en sleep het muziekbestand naar de tijdlijn. Bekijk het resultaat door op de "Play"-knop te klikken, die te zien is onder het spelervenster.

Stap 7

Trim indien nodig overtollige delen van uw videobestanden. Plaats hiervoor de cursor voor het begin van het te verwijderen fragment en druk op de toetsencombinatie Ctrl + L. Selecteer het overbodige fragment door er met de muis op te klikken en op de Delete-toets te drukken.

Stap 8

Voeg effecten en overgangen toe aan je clip. Het venster met voorinstellingen voor effecten in Movie Maker wordt geopend met de opdracht "Video-effecten" in het menu "Extra". Het venster met overgangen kan worden geopend met de opdracht "Video-overgangen" in hetzelfde menu. Om een ​​effect of overgang toe te passen, sleept u het pictogram naar een van de clips in de tijdlijn.

Stap 9

Gebruik de optie Opslaan op computer om uw muziekclip op te slaan. Specificeer de locatie op de schijf waar uw video zal worden opgeslagen, voer de bestandsnaam in en selecteer een van de voorinstellingen om de gemaakte clip op uw computer op te slaan. Wacht tot het einde van het proces voor het schrijven van bestanden.

Populair per onderwerp