Hoe Maak Je Een E-book Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een E-book Aan
Hoe Maak Je Een E-book Aan

Video: Hoe Maak Je Een E-book Aan

Video: Hoe maak ik een gratis e-book? 2022, December
Anonim

Een e-book is een handige en veelbelovende uitvinding, en als je je favoriete boek of studiegids in dit formaat wilt vertalen, of een e-book over een bepaalde techniek wilt publiceren voor de lezers van je blog, is er niet veel nodig. tijd en moeite. Om uw eigen e-book te maken, heeft u het origineel in tekstformaat (bijvoorbeeld doc) en Macromedia Dreamweaver nodig.

Een e-book is een handige en veelbelovende uitvinding
Een e-book is een handige en veelbelovende uitvinding

Het is nodig

Macromedia Dreamweaver-programma

instructies:

Stap 1

Open het programma en maak een nieuw document aan (Bestand> Nieuw). Kies uit Documenttypen (basispagina) HTML en klik op Maken.

Stap 2

Er wordt een blanco pagina geopend - sla deze op uw harde schijf op in de map E-book, onder vermelding van de naam van de pagina. Maak vervolgens de rest van de e-bookpagina's op precies dezelfde manier, noem ze dienovereenkomstig pagina1, pagina2, pagina3, enzovoort, en sla ze op in dezelfde map.

Stap 3

Maak ook een lege inhoudsopgavepagina en noem deze inhoud.

Stap 4

Open de eerste pagina van het boek, die u voor de rest als voorbeeld zult gebruiken. Klik op het tabblad Algemeen op de tabelafbeelding, waarin u de waarden Rijen 3, Kolommen 1, Breedte 650 pixels, rand 0 instelt.

Stap 5

Er verschijnt een tabel met drie rijen. Plaats in de bovenste rij de afbeelding van de boekomslag, de auteur en de titel.

Plaats de tekst van de pagina in de middelste rij. Plaats copyrightinformatie en voetnoten in de onderste rij.

Stap 6

Lijn de tabel uit en centreer deze door op de optie Centreren uitlijnen in de voorkeuren te klikken en de achtergrondkleur van de pagina's op wit in te stellen. Voeg een illustratie van een boekomslag toe door op het afbeeldingspictogram op het tabblad Algemeen van het configuratiescherm te klikken.

Stap 7

Plaats de cursor in de tweede rij van de tabel en maak er een andere tabel in, met de parameters Rijen 1, Kolommen 1 en een breedte van 95 pixels. Centreer de tafel.

Stap 8

Kopieer de paginatekst uit Microsoft Word en plak op het voorbereide veld in de tabel van de tweede rij. Maak de geplakte tekst op zodat deze er leesbaar en comfortabel uitziet. Selecteer de tekst op de pagina en specificeer in de instellingen het gewenste lettertype en de gewenste grootte voor weergave.

Stap 9

Om gemakkelijk door het boek te kunnen navigeren, voert u onderaan elke pagina de woorden 'Terug' in. Inhoud. Doorsturen ", nadat u de inscriptie als een hyperlink hebt ontworpen - klik hiervoor met de rechtermuisknop op het gewenste woord en selecteer Koppeling maken.

Stap 10

Er verschijnt een verkenner, waar u een bestand moet selecteren uit de boekenmap waar de hyperlink naartoe zal leiden. Geef het pad op van het woord "Inhoud" naar de inhoud van het inhoudsopgavebestand. Links "Terug" en "Vooruit", respectievelijk, vul op de vorige pagina in met nummer en volgende met nummer.

Stap 11

Zo style je elke pagina van je e-book. Wanneer u klaar bent met het formatteren van het boek, downloadt u een e-bookcompiler (bijvoorbeeld NATATA Ebook Compiler) van het netwerk, installeert u deze en voert u deze uit. Selecteer de sectie "Project maken", specificeer de titel van het boek, de auteur, het postadres en de website.

Stap 12

Open het tabblad "Bestanden" en "Open een map met bestanden", selecteer vervolgens de map waarin de gemaakte pagina's van uw boek zich bevinden. Vink het vakje aan naast 'Als een webbrowser'.

Stap 13

Geef de inhoud van het inhoudsopgavebestand op. Markeer op het tabblad Gebeurtenissen in het programmavenster wat er als eerste wordt weergegeven wanneer het boek voor het eerst wordt gelanceerd. Dit kan een pagina op uw persoonlijke website zijn, of de eerste pagina van een boek. Maak een werkbalk met navigatieknoppen.

Stap 14

Wanneer alles klaar is, klikt u op "Compileren" en uw eBook wordt opgeslagen in exe-indeling.

Populair per onderwerp