Hoe De Achtergrond Te Kopiëren

Inhoudsopgave:

Hoe De Achtergrond Te Kopiëren
Hoe De Achtergrond Te Kopiëren

Video: Hoe De Achtergrond Te Kopiëren

Video: Hoe De Achtergrond Te Kopiëren
Video: Opslaan met transparante achtergrond (Photoshop) 2024, Mei
Anonim

Als je niet tevreden bent met de achtergrond van de afbeelding die je hebt, kan de grafische editor Adobe Photoshop en zijn mogelijkheden je altijd te hulp komen. Hiermee kunt u een bestand maken dat uit twee afzonderlijke lagen bestaat, waarvan er één de afbeelding of foto is die u nodig hebt, en de tweede - een geschikte achtergrond ervoor.

Hoe de achtergrond te kopiëren
Hoe de achtergrond te kopiëren

Noodzakelijk

  • grafische editor Adobe Photoshop
  • twee digitale afbeeldingen

instructies:

Stap 1

Open in een grafische editor de foto waarvan u de achtergrond wilt wijzigen.

Stap 2

Selecteer "Toverstaf" in de werkbalk. Geef haar ruimte rond het object (in ons geval rond het meisje). Het kan een paar klikken duren om dit te doen. Zorg er daarbij voor dat de instrumentinstellingen hetzelfde zijn als in de afbeelding.

Stap 3

Als de stick niet alleen de achtergrond rond het object heeft geselecteerd, maar ook enkele delen van het object zelf, is dit eenvoudig op te lossen. Selecteer de lasso-tool en de selectiemodus "aftrekken van selectie" zoals weergegeven in de afbeelding hierboven. Teken nu een lasso rond de gebieden die niet moeten worden geselecteerd.

Stap 4

Keer de selectie om door op Ctrl + I te drukken. Nu moet je de selectie zachter maken via het menu-item Selecteren - Wijzigen - Doezelen (Selectie - Wijzigen - Doezelen). Specificeer een doezelstraal van 1-2 pixels in het dialoogvenster en klik op OK.

Stap 5

Nu kun je ons meisje naar een aparte laag van de achtergrond verplaatsen met behulp van de sneltoets Ctrl + J. Let op het lagenpalet: nu zijn er twee lagen. Op de top van hen is een meisje los van de achtergrond.

Als je geen lagenpalet in je werkruimte hebt, breng het dan naar voren door op F7 te drukken. Je kunt nu de onderste laag verwijderen door op de prullenbak in de rechterbenedenhoek van het lagenpalet te klikken. Ons model blijft op een transparante achtergrond, waaronder u elk substraat kunt kiezen.

Stap 6

Open het nieuwe achtergrondbestand dat u wilt kopiëren. Bijvoorbeeld deze esdoornbladeren. Er mag slechts één laag in het lagenpalet zijn genaamd "Achtergrond" of "Achtergrond". Nu kunt u de afbeelding van het meisje naar het achtergrondbestand kopiëren of omgekeerd. In ieder geval moet u de gewenste laag van het palet naar het tweede document slepen. Houd de linkermuisknop ingedrukt tijdens het slepen.

Stap 7

Bewerk het bestand zodat het eruitziet zoals u het wilt. Plaats de lagen in het palet correct in de gewenste volgorde ten opzichte van elkaar. De volgorde van de lagen wordt ook gewijzigd door met de muis te slepen terwijl u de linkertoets ingedrukt houdt.

Stap 8

Schaal de lagen ten opzichte van elkaar. Selecteer hiervoor de laag in het palet waarvan u de grootte wilt wijzigen ten opzichte van een andere laag en druk op de toetsencombinatie Crtl + T. Daarna kunt u het formaat van de laag op twee manieren wijzigen: ofwel door numerieke waarden in de zoombalk in te voeren, ofwel door het formaat van de laag met de muis te wijzigen. Als u met een muis werkt, houdt u de Shift-toets ingedrukt, dan wordt de laag proportioneel verkleind. Nadat u de weegschaal hebt opgepakt die u nodig heeft, drukt u op de toets "Enter".

Stap 9

Gebruik het gereedschap "Verplaatsen" ("Verplaatsen") om de achtergrondlaag en de laag met het portret van het meisje ten opzichte van elkaar in te stellen, zodat u het resultaat mooi vindt. Snijd indien nodig de afbeelding bij met het gereedschap "Bijsnijden".

Stap 10

Sla het voltooide bestand op in het formaat dat u nodig heeft (bijvoorbeeld jpeg) met behulp van de menu-opties "Opslaan" of "Opslaan als". Dus de foto is klaar met een nieuwe achtergrond!

Aanbevolen: