Hoe Maak Je Een Bliksemschicht In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Bliksemschicht In Photoshop
Hoe Maak Je Een Bliksemschicht In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Bliksemschicht In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Bliksemschicht In Photoshop
Video: How to Design Mockup in Photoshop | Adobe Photoshop Tutorial 2024, Maart
Anonim

Ondanks dat Adobe Photoshop gericht is op professionals, kan iedereen het gebruiken. Voor de meeste mensen is het aantrekkelijk omdat schijnbaar complexe dingen er vrij gemakkelijk in worden gedaan. Met een groot aantal filters kunt u in slechts enkele minuten verbluffende effecten creëren. Het is dus niet moeilijk om bliksem, regen of zonneschijn te maken in Photoshop.

Hoe maak je een bliksemschicht in Photoshop
Hoe maak je een bliksemschicht in Photoshop

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuwe afbeelding. Selecteer "Bestand" en "Nieuw" in het menu, of druk op de sneltoets Ctrl + N. Geef in het dialoogvenster dat verschijnt in de velden "Breedte" en "Hoogte" respectievelijk de waarden 800 en 600 op. Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Kleurmodus" het item "RGB-kleur". Selecteer in de vervolgkeuzelijst "Achtergrondinhoud" de optie "Transparant".

Stap 2

Stel de voor- en achtergrondkleuren in. Klik op de rechthoek die de voorgrondkleur weergeeft. In het dialoogvenster "Kleurkiezer (voorgrondkleur)" dat verschijnt, selecteert u wit. Klik op de rechthoek die de achtergrondkleur weergeeft. Selecteer zwart in het dialoogvenster "Kleurkiezer (achtergrondkleur)". De rechthoeken voor de voor- en achtergrondkleuren staan in de werkbalk onderaan.

Stap 3

Vul het hele afbeeldingsgebied met wit. Selecteer hiervoor de "Paint Bucket Tool" en klik ergens op de afbeelding.

Stap 4

Pas het filter "Wolken" toe op de hele afbeelding. Selecteer de menu-items "Filter", "Render", "Wolken".

Stap 5

Pas het filter "Verschilwolken" twee keer toe op de hele afbeelding. Klik op de menu-items "Filter", "Render", "Difference Clouds". Herhaal deze actie.

Stap 6

Verbeter de helderheid van het beeld. Dit kan door het filter "Meer verscherpen" toe te passen. Het filter wordt geactiveerd wanneer u de menu-items "Filter", "Sharpen", "Sharpen More" selecteert.

Stap 7

Kleur de afbeelding in. Selecteer de menu-items "Beeld", "Aanpassingen", "Kleur / Verzadiging", of druk op de toetsencombinatie Ctrl + U. Vink in het dialoogvenster "Kleur / Verzadiging" het selectievakje "Inkleuren" aan. Verplaats de schuifregelaar "Hue" totdat u de gewenste tint van de bliksemschicht krijgt. Verplaats de schuifregelaar "Lichtheid" om de gewenste verlichting in te stellen. Verplaats de schuifregelaar "Verzadiging" totdat u de gewenste verzadiging van de afbeelding krijgt.

Stap 8

Sla de resulterende afbeelding op. Druk op Ctrl + S of selecteer "Bestand" en "Opslaan…" in het menu. Geef in het dialoogvenster "Opslaan als" de gewenste naam, pad en afbeeldingsbestandsformaat op.

Aanbevolen: