Hoe Maak Je Vuur In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Vuur In Photoshop
Hoe Maak Je Vuur In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Vuur In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Vuur In Photoshop
Video: Hoe maak je vuur in Photoshop? 2024, Mei
Anonim

Vlammen maken in Photoshop is niet heel moeilijk, maar dit effect kan in veel gevallen van pas komen.

Hoe maak je vuur in Photoshop
Hoe maak je vuur in Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document (Ctrl + N), bijvoorbeeld een 400 bij 400 pic. Vul de achtergrond met zwart. Om dit te doen, maakt u de voorgrondkleur zwart en gebruikt u de sneltoets Shift + F5, in het dialoogvenster dat verschijnt, klikt u op OK.

Stap 2

Maak een kopie van de laag (sneltoetsen Ctrl + J). Maak de voorgrondkleur wit. Selecteer in het hoofdmenu het commando Filter-Render - Wolken. Als u het effect van het filter niet echt leuk vindt, kunt u met de sneltoets Ctrl + F, die in dit geval waarschijnlijk meerdere keren moet worden gebruikt, ongeveer dezelfde verdeling van donkere en lichte gebieden bereiken.

Stap 3

Selecteer in het hoofdmenu het commando Filter - Render - Difference Clouds. Daarna zullen sommige delen van de afbeelding eruitzien alsof ze omlijnd zijn met dik zwart.

Stap 4

Gebruik het gummetje en een grote zachte borstel om overtollige gebieden te verwijderen. Verwijder gebieden van de bovenkant van de afbeelding zodat de grijs-witte overgangen onderaan de vorm van vlammen krijgen.

Stap 5

Selecteer in het hoofdmenu het commando Filter - Uitvloeien. Teken en pas sommige delen van het vuur naar wens aan, zodat de grijs-witte overgangen het meest lijken op de vlammen.

Stap 6

Laten we het kleurenschema van de afbeelding wijzigen. Selecteer hiervoor de opdracht Afbeelding - Aanpassingen - Verloopkaart in het hoofdmenu. Verander de verloopkleuren van donkeroranje in wit.

Stap 7

Maak een kopie van de laag met de sneltoets Ctrl + J. Vervaag het met Filter-Blur-Gaussiaans vervagen, vervagingsstraal 10 pic. Zet de laagovervloeimodus op Scherm.

Stap 8

Hierdoor heb je al een vuurtje, maar het beeld kan nog iets verbeterd worden. Maak de tweede laag van boven actief. Gebruik de Elliptical Marquee Tool (of M-toets) om 2-4 gebieden te selecteren. Houd Shift ingedrukt tijdens het selecteren. Gebruik Ctrl + J om een nieuwe laag te maken met geselecteerde gebieden. Gebruik het filter Uitvloeien en veeg deze gebieden uit. Vervaag ze met een Gaussiaans vervagen-filter met een straal van 2-3 foto's. Het vuur is klaar.

Aanbevolen: