Paginanummering Maken

Inhoudsopgave:

Paginanummering Maken
Paginanummering Maken

Video: Paginanummering Maken

Video: Paginanummering Maken
Video: Word paginanummering vanaf derde pagina - automatische paginanummering in Word vanaf latere pagina 2024, Mei
Anonim

In de grafische editor Microsoft Office Word zijn paginanummers een van de typen kop- en voetteksten. Daarom kunt u, om nummering aan documenten toe te voegen, zowel de optie gebruiken om een kop- en voettekst in te voegen, als het invoegen van paginanummers, wat een aparte functie is. Beide opties worden hieronder beschreven.

Paginanummering maken
Paginanummering maken

Noodzakelijk

Grafische editor Microsoft Office Word 2007

instructies:

Stap 1

De eerste methode gebruikt de speciale functie van het toevoegen van nummers aan documentbladen. Om het te gebruiken, gaat u naar het tabblad "Invoegen" in het menu van de teksteditor. In het gedeelte 'Kop- en voetteksten' is de onderste regel de optie 'Paginanummer' die u nodig hebt. Maar als het document op dit moment maar één pagina bevat, dan is deze functie niet beschikbaar. Als er meer dan één pagina is, klik dan op de vervolgkeuzelijst en u ziet een menu met opties voor het plaatsen van bladnummering. Wanneer u de cursor over elk van de items beweegt, verschijnen er afbeeldingen met de mogelijke manieren om de nummers te positioneren. Kies de meest geschikte en klik erop met de muis.

Stap 2

Onmiddellijk nadat u de plaatsing van het paginanummer hebt gekozen, wordt de kop- en voetteksteditor geopend en kunt u de afstand vanaf de randen van het blad en tot de hoofdtekst van het document instellen. Door op de knop Opties te klikken, kunt u aparte instellingen maken voor de oneven/even pagina's en de titelpagina van het document. Om de bewerkingsmodus van de koptekst te verlaten, drukt u op de ESC-toets.

Stap 3

Terugkerend naar het tabblad "Invoegen" en nogmaals de lijst "Paginanummer" uitvouwen, klikt u op het item "Paginanummers opmaken" - hier kunt u kiezen hoe u de nummers schrijft. Bovendien kunt u met behulp van het veld "begin met" gaten maken (of omgekeerd - herhalingen) in de paginanummering.

Stap 4

Een andere manier om paginanummering toe te voegen is door de kop- en voettekstsjablonen te gebruiken die in het programma beschikbaar zijn. Om dit te doen, selecteert u op hetzelfde tabblad "Invoegen" "Koptekst" of "Voettekst" - de "Galerij" met beschikbare sjablonen wordt geopend, waarin u de meest geschikte moet selecteren. Wanneer u dit doet, wordt de kop- en voetteksteditor gestart, waarin u de instellingen kunt configureren op dezelfde manier als beschreven in de tweede stap.

Aanbevolen: