Hoe Maak Je Een Inscriptie Op Foto's

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Inscriptie Op Foto's
Hoe Maak Je Een Inscriptie Op Foto's

Video: Hoe Maak Je Een Inscriptie Op Foto's

Video: Hoe Maak Je Een Inscriptie Op Foto's
Video: How to MAKE A FLIPBOOK 2024, Mei
Anonim

Als u een foto in elektronische vorm (in een bestand) heeft, is de eenvoudigste manier om er een inscriptie op te plaatsen met een grafische editor. Na deze bewerking kan de foto met de tekst worden opgeslagen als een "hard copy" met behulp van een printer of in dezelfde virtuele elektronische vorm op internet of op uw eigen computer. De onderstaande procedure maakt gebruik van de Adobe Photoshop-editor.

Hoe maak je een inscriptie op foto's
Hoe maak je een inscriptie op foto's

Noodzakelijk

Grafische editor Adobe Photoshop

instructies:

Stap 1

Upload eerst een foto naar de editor. U kunt dit doen door op de "sneltoetsen" CTRL + O te drukken en vervolgens in het open dialoogvenster het gewenste bestand te zoeken, met behulp van de voorbeeldafbeelding voor meer vertrouwen.

Stap 2

Druk vervolgens op de D-toets om de standaardkleuren (witte achtergrond en zwarte tekst) in te stellen, gevolgd door de T-toets om de horizontale teksttool in te schakelen. Klik daarna ergens op de foto en begin te typen. Het is niet erg als de tekst te klein is, niet contrasteert, of op de verkeerde plaats staat, waar het zou moeten zijn - dan zul je alles aanpassen, maar nu hoef je alleen maar een object te maken voor latere bewerking.

Stap 3

Nadat de tekst voor de sticker is gemaakt, klikt u op het gereedschap Verplaatsen - dit is het bovenste pictogram in de werkbalk. Hiermee wordt tegelijkertijd de tekstinvoertool uitgeschakeld. Als de inscriptie het lettertype, de kleur of de grootte moet wijzigen, gaat u naar het paneel "Teken" en stelt u alle benodigde waarden in. Als zo'n paneel niet op uw scherm staat, dan kunt u het vinden in het menugedeelte met de naam "Venster". Naast de vermelde instellingen kunt u in dit paneel de afstand tussen letters en lijnen aanpassen, het lettertype vet, cursief of onderstreept maken en een heleboel andere opties toepassen op het lettertype.

Stap 4

Als u klaar bent met het lettertype, verplaatst u het bijschrift naar de gewenste plaats in de foto - dit kan met de muis of met de navigatietoetsen (pijlen).

Stap 5

Aan het einde van het werk met de inscriptie kunt u elk effect op de tekst toepassen (schaduw, verloopvulling, reliëf, gloed, enz.). Dit soort effecten worden niet zozeer toegepast op de tekst als wel op de laag en worden verzameld in één paneel met een apart tabblad voor elk type effect. Om dit paneel te openen, dubbelklikt u op de tekstlaag in het "lagenpalet".

Stap 6

Als u in de toekomst van plan bent om op de een of andere manier te gebruiken of te bewerken wat u zojuist hebt gemaakt, sla dan alle gemaakte lagen en effecten op in Photoshop-indeling (PSD). Om dit te doen, drukt u gewoon op CTRL + S en geeft u de naam en locatie van het bestand op.

Stap 7

En om de foto met het bijschrift op te slaan in een formaat dat meer geschikt is voor gebruik, bijvoorbeeld op internet, kunt u de sneltoets CTRL + SHIFT + alt="Afbeelding" + S gebruiken. Selecteer in het geopende venster het formaat en de kwaliteitsinstellingen die overeenkomen met dit formaat, en geef vervolgens de naam nieuw bestand op en sla het op de gewenste locatie op.

Aanbevolen: