Hoe Installeer Ik Een Mac

Inhoudsopgave:

Hoe Installeer Ik Een Mac
Hoe Installeer Ik Een Mac

Video: Hoe Installeer Ik Een Mac

Video: Hoe Installeer Ik Een Mac
Video: How to Download and Install Apps on Mac | imac, Macbook air Computers, Download Apps on Mac 2024, Mei
Anonim

Mac (Macintosh, MacOS, MacOS) is het besturingssysteem van Apple Inc. Momenteel heeft dit besturingssysteem veel moderne en innovatieve distributies zoals Tiger, Leopard, Snow Leopard en Lion, en is het een uitstekende vervanging voor Microsoft Windows voor thuis- en zakelijk gebruik. Waar kan ik een schijf met Apple Mac OS X krijgen en hoe kan ik deze installeren?

Hoe installeer ik een mac
Hoe installeer ik een mac

instructies:

Stap 1

Het besturingssysteem Apple Mac OS X is speciaal ontworpen voor computers die door Apple zijn gemaakt: Mac, iMac, mac mini, MacBook, enz. Bij elke Apple-computer wordt een installatieschijf meegeleverd. Het moet worden geplaatst tijdens het opstarten van de computer of terwijl het besturingssysteem actief is, en start de computer opnieuw op.

Het installeren van Mac OS X is vrijwel identiek aan het installeren van Windows. Het werkt soepel zonder extra installatieschijven. Volg gewoon de instructies die u op het scherm ziet. Het volledige installatieproces duurt meestal minder dan een uur.

Stap 2

Als Windows op de Apple-computer is geïnstalleerd, betekent dit dat Mac OS X verborgen is in het campagnegedeelte, d.w.z. het is al geïnstalleerd, maar start niet. Probeer de Alt-toets ingedrukt te houden terwijl u uw computer opstart om een lijst met besturingssystemen te zien die kunnen opstarten.

Stap 3

Mac OS X is een uniek besturingssysteem dat speciaal is afgestemd en gebouwd voor Apple en niet draait op de x86-architectuur. Met andere woorden, het kan niet worden geïnstalleerd op gewone computers en laptops. Er waren echter ambachtslieden die Hackintosh of Mac x86 hebben gemaakt. Het is een gejailbreakte distributie die draait op 32-bits pc's van elke fabrikant. Dergelijke installatiebesturingssystemen zijn te vinden op torrents. In de beschrijving voor elk besturingssysteem staat een lijst met de interne onderdelen van de computer die worden ondersteund door het besturingssysteem. Als een processor, videokaart, RAM of iets anders ontbreekt in de compatibiliteitslijst, kan de hackintosh niet worden geïnstalleerd. Hoe dan ook, zelfs met 100% compatibiliteit met apparatuur, zijn problemen met geluid, het openen van bestanden van verschillende formaten, enz. mogelijk.

Stap 4

Als je erop voorbereid bent dat Mac OS onstabiel is op je pc, of als sommige functies ontbreken, gebruik dan Partition Magic om een nieuwe sector "D" op je harde schijf te maken (minstens 50 GB). Maak ook een back-up van Windows. Start daarna uw computer opnieuw op en plaats de Hackintosh-opstartschijf in de drive, waarbij u het BIOS instelt op opstarten met prioriteit vanaf cd/dvd-rom. Volg de installatie-instructies die op het scherm verschijnen en installeer Mac OS in de map "D: ". Aan het einde van de installatie krijgt u twee besturingssystemen op uw computer: Windows en Mac.

Aanbevolen: