Hoe Kies Je Een Externe Hdd

Inhoudsopgave:

Hoe Kies Je Een Externe Hdd
Hoe Kies Je Een Externe Hdd

Video: Hoe Kies Je Een Externe Hdd

Video: Hoe Kies Je Een Externe Hdd
Video: Eerste hulp bij kiespijn: externe harde schijven. 2024, April
Anonim

Een externe harde schijf (of HDD) kan helpen in het geval dat een standaard harde schijf onvoldoende geheugen heeft en de bestaande informatie niet wil verwijderen. Het kan ook handig zijn als u vaak een grote hoeveelheid gegevens bij u moet hebben.

Hoe kies je een externe hdd
Hoe kies je een externe hdd

instructies:

Stap 1

Externe HDD's zijn meestal verkrijgbaar in twee formaten: draagbaar (2,5") en desktop (3,5"). Ze zijn het populairst, wat niet het geval is voor ultradraagbare harde schijven van 1,8 ". Maak je keuze op basis van de hoeveelheid geheugen die je nodig hebt. Als u een apparaat moet aanschaffen dat meerdere harde schijven kan bevatten, let dan op de desktopmodellen. Naast het voordeel in de vorm van voldoende geheugen (van 160 GB tot 2 TB), hebben dergelijke externe schijven ook belangrijke nadelen, namelijk: hoog gewicht, afmetingen en de noodzaak van een externe voeding.

Stap 2

Let op van welk materiaal de behuizing van de harde schijf is gemaakt. Meestal wordt plastic gebruikt bij de vervaardiging van apparaten: het is vrij licht van gewicht, beschermt de schijf tegen invloeden van buitenaf en krassen. Dit is voldoende voor thuisgebruik. Als je hem echter vaak gaat dragen (bijvoorbeeld mee op pad), kun je beter de modellen met een metalen koffer eens nader bekijken. Het is veel betrouwbaarder dan plastic, vooral als het gaat om bescherming tegen mechanische schade. Misschien is het enige nadeel hier het zware gewicht van een dergelijk apparaat.

Stap 3

Houd er bij het kiezen van een harde schijf ook rekening mee dat het apparaat bij langdurig gebruik overmatig warm wordt (en dit heeft op zijn beurt een grote invloed op de levensduur van de schijf). Dit aspect is vooral relevant voor externe desktop-HDD's. Daarom is het beter om een model te kiezen dat de fabrikant heeft uitgerust met een ingebouwde koelventilator. Hoewel ze tijdens het gebruik extra geluid veroorzaken, verminderen ze de warmtebelasting.

Aanbevolen: