Hoe Schrijf Je Een Codering?

Inhoudsopgave:

Hoe Schrijf Je Een Codering?
Hoe Schrijf Je Een Codering?

Video: Hoe Schrijf Je Een Codering?

Video: Hoe Schrijf Je Een Codering?
Video: Interviews analyseren voor je scriptie, hoe doe je dat? 2024, Mei
Anonim

Totdat absoluut alle documenten op het netwerk dezelfde UTF-tekenset (Unicode Transformation Format) gebruiken voor alle landen en volkeren, is het absoluut noodzakelijk om de codering aan te geven die in HTML- of XML-documenten wordt gebruikt. Anders kunnen pagina's die normaal gesproken in uw browser worden weergegeven, veranderen in de beruchte onleesbare "crackers" in de internetbrowsers van uw sitebezoekers.

Hoe een codering te schrijven?
Hoe een codering te schrijven?

instructies:

Stap 1

De metatag, die de codering aangeeft die in het document wordt gebruikt, moet zo dicht mogelijk bij de bovenkant van het head-element worden geplaatst. Dit is de formulering van het W3C (The World Wide Web Consortium), dat technologiestandaarden voor internet ontwikkelt en implementeert. Deze tag zelf in een HTML-document kan er als volgt uitzien: Deze instructie moet worden gebruikt in pagina's die zijn geschreven volgens de HTML 4.01- en XHTML 1.x-standaarden. Voor een XHTML-document moet het laatste haakje ">" worden vervangen door "/>". In dit voorbeeld wordt charset = gevolgd door UTF-8 Unicode-codering. Natuurlijk moet u UTF-8 vervangen door uw waarde - die waarin dit document is opgeslagen of waarin de inhoud is opgehaald uit de database. Voor het Russische alfabet, behalve utf-8, kunnen dit de waarden zijn windows-1251 (de meest voorkomende), koi8-r, koi8-u, iso-ir-111, iso-8859-5, x-cp866, ibm855, x-mac -cyrillisch.

Stap 2

Om de codering op de sitepagina op te geven - open het vereiste document om te bewerken. Zoek uit met welke syntaxis de paginacode overeenkomt - deze wordt helemaal aan het begin aangegeven, in de tag <!DOCTYPE …. Afhankelijk van de gebruikte standaard (HTML of XHTML), bereidt u de tagcode voor op basis van de bovenstaande gegevens. Zoek vervolgens de tag in de paginabron - meestal wordt de coderingsindicatie er direct achter geplaatst. Als er om de een of andere reden zo'n tag niet in de code van uw document staat, zoek dan de tag die het kopgedeelte van HTML opent -. Plak de voorbereide code erachter en sla het document op.

Stap 3

Als de pagina's externe CSS-stijlbestanden gebruiken en deze bestanden elementen bevatten die tekens uit nationale alfabetten gebruiken, dan moeten ze ook de gebruikte codering aangeven. Voeg in de eerste regel van het stijlbestand toe: @charset "windows-1251"; vervang windows-1251 door de gewenste waarde. Bovendien kunt u de codering specificeren die de browser moet gebruiken bij het klikken op de link. Zet hiervoor het charset attribuut met de gewenste waarde in de link tag. Bijvoorbeeld: Hoe eenvoudig!

Aanbevolen: