Hoe Maak Je Een Helpbestand Aan

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Helpbestand Aan
Hoe Maak Je Een Helpbestand Aan

Video: Hoe Maak Je Een Helpbestand Aan

Video: How to Create a CHM or Compiled HTML Help (.CHM) File 2022, November
Anonim

Het helpbestand is een.chm-bestand dat speciaal is ontwikkeld voor het maken van hypertext-referentiedocumenten. Om het te bekijken, is het belangrijkste dat de Internet Explorer-browser is geïnstalleerd.

Hoe maak je een helpbestand aan
Hoe maak je een helpbestand aan

Noodzakelijk

  • - een computer met internettoegang;
  • - browser;
  • - Microsoft HTML Help-workshop;
  • -HTM2CHM.

instructies:

Stap 1

Volg deze link http://soft.softodrom.ru/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82%D1%8C/2811/, download het HTM2CHM-programma dat is ontworpen om bestanden te maken helpen. Installeer het programma op uw computer

Stap 2

Start het op. U moet een helpbestand maken, te beginnen met het maken van de inhoud. Selecteer in het hoofdmenu van het programma de optie "Inhoud" Vervolgens wordt het venster "Content Generator" geopend, specificeer daarin de map met de voorbereide HTML-bestanden om een ​​bestand in het *.chm-formaat te maken, voer de naam en locatie van het toekomstige helpbestand in.

Stap 3

Schakel over naar de editormodus, waarin alle artikelen in een verticale lineaire lijst worden gerangschikt. Sorteer artikelen alfabetisch, bewerk artikeltitels indien nodig of wijs afzonderlijke knoppen toe aan artikelen.

Stap 4

Om het artikel te verplaatsen, sleept u het met de muis naar de gewenste locatie. Ga naar de pagina-eigenschappen om het pictogram in te stellen (klik met de rechtermuisknop op de pagina, roep het contextmenu op, selecteer het item "Eigenschappen").

Stap 5

Download het HTML Help Workshop-programma door de link te volgen http://soft.softodrom.ru/%D0%A1%D0%BA%D0%B0%D1%87%D0%B0%D1%82%D1%8C/38/ en klik op de knop Downloaden. Installeer het programma op uw computer, voer het uit om verder te werken aan het samenstellen van het helpbestand

Stap 6

Maak een nieuw project aan ("Bestand" - "Nieuw"). Geef de projectnaam op en sla de locatie op. Geef in het volgende venster de bestanden op die in het project moeten worden opgenomen (html en inhoudsbestand) en voeg vervolgens de html-bestanden toe aan het project. Vervolgens wordt het instellingenvenster geopend, waarin u opties kunt selecteren voor het uiterlijk van het helpbestand. Ga bijvoorbeeld naar het tabblad Knoppen om knoppen aan uw bestand toe te voegen. Als alle instellingen zijn geselecteerd, compileert u het helpbestand met de Start-knop.

Populair per onderwerp