Genres Van Videogames

Inhoudsopgave:

Genres Van Videogames
Genres Van Videogames

Video: Genres Van Videogames

Video: Genres Van Videogames
Video: Casually Explained: Video Game Genres 2024, Mei
Anonim

Bijna iedereen speelt graag computer- en videogames. Dit is een geweldige manier om plezier te hebben en stress te verlichten. Als je de verschillen in genres kent, kost het minder tijd om een nieuwe game te vinden.

Genres van videogames
Genres van videogames

De virtuele wereld is zo breed dat nog niemand een volledige classificatie van videogames heeft kunnen samenstellen. Ondertussen kunnen de meest populaire gamegenres worden uitgekozen.

Arcadespellen

Het arcadegenre verscheen ten tijde van de komst van gokautomaten. Om bezoekers te trekken, werden in de winkelcentra simpele spelletjes geïnstalleerd over de snelheid en reactie van mensen. Daarna werden de arcades overgezet naar videoconsoles en videoconsoles.

Kenmerken van dit genre: snel spel, een systeem van bonussen en punten, de geleidelijke opening van nieuwe niveaus. Een voorbeeld van een arcadespel is Mario.

Puzzel

Uit de titel wordt duidelijk dat je voor games van dit genre je hoofd moet omdraaien. Kenmerken van puzzels: de speler krijgt een taak die moet worden opgelost met behulp van logica, verbeeldingskracht of intellect. De meest bekende puzzels: schaken, Mijnenveger, Zuma.

Ras

In races moet de speler als eerste over de finish komen. Transport kan auto's, motorfietsen, fietsen, snowboards en zelfs ruimteschepen zijn.

Kenmerken van het genre: snel spel, hoge concentratie van aandacht, snelle reactie van de speler. Een voorbeeld van racen is het populaire spel Need for speed.

Quests

De held bevindt zich in een virtuele wereld waarin hij verschillende taken moet uitvoeren, puzzels moet oplossen, moet communiceren met gamekarakters om zijn held te ontwikkelen. Een kenmerk van het genre is een goed doordacht plot. Voorbeelden van speurtochten zijn Amnesia, The Night of the Rabbit.

Strategieën

De speler treedt op als de commandant van een heel leger, stad of staat. Hij moet een bepaalde gedragsstrategie ontwikkelen, verbeteren en opbouwen. Bij economische strategieën is de speler vaak belast met het verdienen van een bepaald bedrag.

Kenmerken van het genre: de actie komt niet van één speler; bij turn-based strategieën wisselen spelers om de beurt. Een bekend voorbeeld van strategie is het populaire spel Heroes of Might and Magic.

Vechtspellen

Een duel tegen een andere speler of meerdere tegenstanders. Ze vechten vaak met behulp van hand-tot-hand gevechts- of zwaardvechttechnieken. Een voorbeeld van zo'n spel is Mortal Kombat.

schutters

Games van dit genre worden in de volksmond "shooters" genoemd. De speler krijgt een wapen waarmee het nodig is om vijanden te vernietigen, kameraden te beschermen of toegewezen taken uit te voeren.

Kenmerken van het genre: verrassingseffect, hoge concentratie en reactiesnelheid van de speler. Populaire spellen: Counter-Strike, Star Wars.

Aanbevolen: