Een Link In Flash Invoegen

Inhoudsopgave:

Een Link In Flash Invoegen
Een Link In Flash Invoegen

Video: Een Link In Flash Invoegen

Video: Een Link In Flash Invoegen
Video: Adobe Flash - Adding a hyperlink to a button 2024, April
Anonim

In de regel is het doel van het maken van een Flash-banner om het maximale aantal netwerkgebruikers naar de geadverteerde site te trekken. Daarom is de primaire taak van de ontwikkelaars van deze banners om ze aantrekkelijk en vooral "klikbaar" te maken. Maar als schoonheid in verschillende grafische editors naar voren kan worden gebracht, hoe zorgt u er dan voor dat wanneer u op een afbeelding klikt, de gewenste internetpagina wordt geopend?

Een link in flash invoegen
Een link in flash invoegen

instructies:

Stap 1

Om van een flash-banner of flash-afbeelding een link te maken, moet u eerst het Adobe Flash-programma (elke versie) van internet downloaden en op uw computer installeren.

Stap 2

Nadat de installatie is voltooid, start u het programma en opent u de afbeelding die u eerder hebt gemaakt. Dit gaat als volgt: selecteer in het configuratiescherm het item "Bestand" en daarin op zijn beurt het subitem "Openen". Selecteer in het venster dat verschijnt de gewenste afbeelding en klik nogmaals op "Openen".

Stap 3

Dan moet je een extra aparte laag op je banner maken. Het maakt helemaal niet uit hoe het wordt genoemd, het belangrijkste is dat het helemaal bovenaan staat, dat wil zeggen dat het zich boven de afbeelding zelf bevindt.

Stap 4

Daarna moet je deze laag activeren. Om dit te doen, klikt u erop met de linkermuisknop en selecteert u het "Rechthoekgereedschap" (op het zijpaneel wordt dit aangegeven door een rechthoek). Teken nu overal in het werkgebied (het gebied waar u de banner hebt) een rechthoek van elke grootte. Vergeet echter niet om de randen van de rechthoek te verwijderen en de vulling transparant te maken. Open hiervoor het tabblad "Kleur", en als het er niet is, drukt u op de toetsencombinatie Shift + F9 en stelt u de volgende parameterwaarden in: Type - Solid, R - 255, G - 255, B - 255, alpha - 0%.

Stap 5

Controleer nogmaals of je de rechthoek in het eerste frame van de bovenste laag hebt getekend. Als alles klopt, ga dan gerust naar het tabblad Info. In het geval dat u er geen hebt gevonden, selecteert u in de werkbalk het item Venster en daarin het subitem Info, of drukt u op de toetsencombinatie Ctrl + I om het te laten verschijnen. Selecteer daarna de eerder gemaakte onzichtbare rechthoek door met de linkermuisknop op het eerste frame van de bovenste laag te klikken en vervolgens op de rechthoek die verschijnt, en stel de parameters (hoogte, breedte, lengte) van de rechthoek in de Info in tab, waarvan u wilt dat de rechthoek de knoppen van uw banner heeft. In dit geval moeten de coördinaten van de rechthoek overeenkomen met de afmetingen van de originele flashbanner, met X = 0,0 en Y = 0,0.

Stap 6

Selecteer vervolgens de rechthoek opnieuw en druk op F8 om deze om te zetten in een knop. Geef in het venster dat verschijnt in het veld Naam de naam op van de bovenste laag die u hebt gemaakt en selecteer bij Type het item Knop en klik op OK.

Stap 7

Er is nu een knop bovenop je flitsbeeld. Om naar de gewenste pagina te gaan door te klikken, drukt u op de F9-toets op uw toetsenbord en opent u het deelvenster Acties.

Stap 8

Selecteer daarna het eerste frame van de bovenste laag met de knop erop en klik op de kleine cirkel in het midden van de knop. Schrijf in het tekstveld van het Acties-paneel de programmacode die de overgang naar de internetpagina zal implementeren door op de knop van de flashbanner te klikken. Deze code ziet er als volgt uit: op (release) {getURL ("https://www.flashshablon.ru/", _blank);}

Stap 9

De waarde ", _blank" aan het einde van de tweede regel betekent dat de pagina in een nieuw browservenster wordt geopend. Als u wilt dat de site in hetzelfde venster wordt geopend, verwijdert u deze waarde. In dit geval ziet de code er als volgt uit: on (release) {getURL ("https://www.flashshablon.ru/");}

Stap 10

Merk ook op dat deze code in de knop moet worden ingevoegd, niet in het frame. Anders treedt er een fout op.

Aanbevolen: