Hoe Het Root-wachtwoord Te Wijzigen

Inhoudsopgave:

Hoe Het Root-wachtwoord Te Wijzigen
Hoe Het Root-wachtwoord Te Wijzigen

Video: Hoe Het Root-wachtwoord Te Wijzigen

Video: Hoe Het Root-wachtwoord Te Wijzigen
Video: Het root-wachtwoord herstellen 2024, Mei
Anonim

Root is de naam van de beheerder in het Ubuntu-besturingssysteem, met andere woorden "Superuser". Om systeemparameters te wijzigen, programma's te installeren en te configureren, moet u het wachtwoord voor deze gebruiker invoeren.

Hoe het root-wachtwoord te wijzigen
Hoe het root-wachtwoord te wijzigen

Noodzakelijk

een computer met Linux OS

instructies:

Stap 1

Je kunt het huidige root-wachtwoord alleen met brute force herstellen, de zogenaamde Bruteforce-methode. Als er fysieke toegang tot de computer is, vervang dan het huidige root-wachtwoord door een nieuw wachtwoord. Start het systeem op in de modus voor één gebruiker, dit dwingt de kernel om alleen de bash-interpreter te starten.

Stap 2

Als uw computer de Grub-opstartlader gebruikt, selecteert u de vereiste kernel uit de lijst en drukt u op de E-toets om de opstartparameters te bewerken. Selecteer de Kernel-regel, druk nogmaals op E. Voeg een opstartspecificatie toe, typ init = / bin / bash. Klik vervolgens op Enter, keer terug naar het vorige menu en druk op de B-toets om op te starten.

Stap 3

Bereid je voor om het wachtwoord te wijzigen als je systeem de LILO bootloader gebruikt. Sluit de grafische modus af met de Tab-toets, voer het kernellabel in met init = / bin / bash.

Stap 4

Begin met het mounten van de rootpartitie met behulp van de "Lezen / Schrijven"-modus. Voer hiervoor het commando # mount / -o remount, rw in. Voer vervolgens de root-wachtwoordwijzigingsopdracht in - # passwd root /. Daarna verschijnt een bericht waarin staat dat de wijziging van het root-wachtwoord is geslaagd. Monteer de root opnieuw in ro-modus. Gebruik hiervoor het commando # mount -o remount, ro. Start vervolgens het systeem opnieuw op met de opdracht # reboot.

Stap 5

Start het systeem op vanaf Livecd om het root-wachtwoord te wijzigen. Voer terminal uit onder Root. Stel eerst de naam in van de partitie waarop het systeem is geïnstalleerd. Dit wordt gedaan met het # fdisk –l commando. Maak deze partitie beschrijfbaar vanaf een opstartbare schijf. Maak een map voor het koppelpunt en koppel vervolgens de partitie zelf.

Stap 6

Verklaar vervolgens het bestandssysteem onder / dev / hda1 als root. De Bash-interpreter wordt gestart. Wijzig nu het systeemwachtwoord in het nieuwe. Sluit vervolgens de interpreter, ontkoppel de partitie. Nu is het verloren wachtwoord met succes gewijzigd in een nieuw wachtwoord.

Aanbevolen: