Hoe De Stroom Op De Videokaart Aan Te Sluiten

Inhoudsopgave:

Hoe De Stroom Op De Videokaart Aan Te Sluiten
Hoe De Stroom Op De Videokaart Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Stroom Op De Videokaart Aan Te Sluiten

Video: Hoe De Stroom Op De Videokaart Aan Te Sluiten
Video: Hoe bouw ik een videokaart in mijn computer? 2024, Mei
Anonim

Het probleem van het aansluiten van stroom op de videokaart wordt vooral geconfronteerd met de eigenaren van topmodellen die extra stroom nodig hebben. Voor sommigen kan deze operatie echter problemen veroorzaken. We zullen proberen mogelijke fouten te voorkomen.

Hoe de stroom op de videokaart aan te sluiten
Hoe de stroom op de videokaart aan te sluiten

Het is nodig

  • - informatie over het vermogen van uw voeding
  • - informatie over de soorten videoconnectoren op uw moederbord
  • - de mogelijkheid om AGP-slots te onderscheiden van x16 PCI-E-slots.

instructies:

Stap 1

Meestal gebeurt de aanschaf van dure modellen videokaarten niet "zomaar". De beslissing om een bepaalde kaart te kopen, moet niet alleen gebaseerd zijn op het feit dat er niet genoeg stroom is om grafische afbeeldingen te verwerken, maar ook op het bestaande moederbord en de stroomvoorziening.

Stap 2

Breng allereerst het stroomverbruik van de kaart die je wilt kopen in verband met het vermogen van je stroomvoorziening. Kaarten met extra voeding hebben in de regel een voeding van 450 watt of meer nodig van de PSU.

Stap 3

Daarom, als je een voeding van 350 W of minder hebt, zal de nieuwe videokaart gewoon weigeren te werken vanwege een gebrek aan stroom.

Stap 4

Zorg er allereerst voor dat het formaat van de insteekkaart overeenkomt met de videoconnector op je moederbord. Er zijn momenteel twee hoofdconnectoren voor videokaarten:

- AGP;

- x16 PCI Express De afbeelding toont een voorbeeld van een AGP-slot.

AGP-slot - centrum
AGP-slot - centrum

Stap 5

Deze paragraaf toont een voorbeeld van 2 x16 PCI-E-slots (2e en 4e, geteld van boven naar beneden).

2 en 4 sleuven - x16 PCI-E
2 en 4 sleuven - x16 PCI-E

Stap 6

Zoals u kunt zien, is hun belangrijkste verschil dat een AGP-videokaart een rij vergulde contacten heeft die in twee of drie delen is gesplitst, terwijl voor een x16 PCI Express-kaart deze rij aan het begin is opgesplitst in een zeer kleine rij contacten., en de rest is solide. Volgens dit zullen de slots voor dergelijke videokaarten anders zijn.

Stap 7

Het volgende punt is dat de videokaart extra stroomaansluitingen heeft. Kijk goed naar je kaart - in de meeste gevallen, als deze een connector voor extra stroom heeft, bevindt deze zich aan de rand van de videokaart tegenover de zijkant met connectoren voor het aansluiten van monitoren. Meestal zijn er 6 ingangen voor deze connector, misschien zijn er ook modellen met 4 ingangen.

Stap 8

Om de kaart vol vermogen te geven, moet u een voedingskabel vinden die is afgesloten met een stekker die past op de hulpvoedingsingangen op de videokaart.

Stap 9

Als je zo'n snoer ineens niet hebt gevonden, bestudeer dan zorgvuldig de inhoud van het pakket met de videokaart. Vaak worden kits met kaarten geleverd met adapters waarmee u extra stroom kunt aansluiten, zelfs als de vereiste connectoren ontbreken.

Stap 10

Sluit de kabel voorzichtig aan op de juiste connector op de grafische kaart. Probeer nu het systeem te starten. Als je alles correct hebt gedaan en de kaart werkt nog steeds niet, dan is deze defect of is er onvoldoende stroom van de voedingseenheid.

Aanbevolen: