Hoe Maak Je Een Avatar-gif

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Avatar-gif
Hoe Maak Je Een Avatar-gif

Video: Hoe Maak Je Een Avatar-gif

Video: Hoe Maak Je Een Avatar-gif
Video: How to make avatar gif image in Photoshop 2024, Mei
Anonim

Animatie opslaan als.

Hoe maak je een avatar
Hoe maak je een avatar

Noodzakelijk

  • - VirtualDub-programma;
  • - Photoshop-programma;
  • - video bestand.

instructies:

Stap 1

De reeks frames die de geanimeerde afbeelding van de gebruiker vormen, kan met uw eigen handen worden getekend of uit de video worden gehaald. Dit is waar VirtualDub van pas komt. Open in deze editor een bestand met een afbeelding die geschikt is voor de avatar met behulp van de sneltoetsen Ctrl + O.

Stap 2

Na het starten van het afspelen van het bestand, of het gebruik van de toetsen die de beweging van de cursor regelen, zoekt u het frame van waaruit de animatie zal beginnen. Kopieer het met de sneltoets Ctrl + 1.

Stap 3

Plak de gekopieerde afbeelding in een nieuw Photoshop-document. Gebruik de optie Nieuw in het menu Bestand om een nieuw bestand aan te maken. Klik op de knop OK in het venster met documentinstellingen en voeg de eerste laag toe met de optie Plakken van het menu Bewerken.

Stap 4

Schakel over naar het VirtualDub-venster en ga naar het volgende frame met de optie Volgend frame in het menu Ga. Kopieer het frame en plak het in een document dat is geopend in Photoshop. Maak op deze manier zoveel lagen als je nodig hebt om de beweging vast te leggen van het object dat je op de avatar gaat zetten.

Stap 5

Snijd het onnodige deel van de afbeelding bij met het gereedschap Bijsnijden, waarbij een rechthoek overblijft die overeenkomt met de verhoudingen van de toekomstige avatar. Druk op de Enter-toets om de uitsnede toe te passen.

Stap 6

Pas het formaat van het gelaagde document aan tot de grootte van de gebruikersafbeelding die is toegestaan volgens de regels van de bron waar u het wilt gebruiken. Dit kan gedaan worden met de opdracht Beeldgrootte in het menu Beeld. Voer de gewenste waarden in de velden voor de breedte en hoogte van de afbeelding in en klik op de knop OK.

Stap 7

Schakel alle lagen in het gemaakte document uit, behalve de onderkant. Klik hiervoor in het lagenpalet op het oogpictogram links van elke laag.

Stap 8

Open het animatiepalet. Dit kan met de opdracht Animatie van het menu Venster. De inhoud van de zichtbare laag wordt al in dit palet weergegeven als het eerste frame van de animatie. Maak een tweede frame met de knop Geselecteerde frames dupliceren onder aan het animatiepalet. Zet de tweede laag van onderen aan in het lagenpalet. Daarna komt de afbeelding in het tweede frame van de animatie overeen met de inhoud van de ingeschakelde laag.

Stap 9

Maak net zoveel animatieframes als er lagen in uw document zijn. Stel de duur van de frames in. Om dit te doen, selecteert u de volledige inhoud van het animatiepalet en stelt u de gewenste tijd in door op de knop Stelt framevertragingstijd in te klikken. Dit is een driehoek die onderaan elk frame te zien is.

Stap 10

Start het afspelen van de animatie met de knop Afspelen. Bewerk het resultaat door onnodige frames te verwijderen. Klik hiervoor op het kader en klik op het prullenbakpictogram onderaan het palet.

Stap 11

Sla de avatar op in een bestand met de extensie.gif"

Aanbevolen: