Hoe Maak Je Een Gif-banner

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gif-banner
Hoe Maak Je Een Gif-banner

Video: Hoe Maak Je Een Gif-banner

Video: Hoe Maak Je Een Gif-banner
Video: How to Create Professional GIF Animation for banners advertising website - #Photoshop Tutorials 2024, Mei
Anonim

Banners zijn een eenvoudige maar aantrekkelijke manier om een advertentie voor een website of een ansichtkaart aan een vriend te maken. U kunt een banner maken met een eenvoudig MS Paint-programma of een professionele Photoshop-editor.

Hoe maak je een-banner
Hoe maak je een-banner

Een banner maken met MS Paint

Open Paint, klik op het menu Afbeelding en selecteer Attributen. Geef geschikte bannerformaten op, bijvoorbeeld 70 bij 10 inch en klik op "OK". Selecteer het gereedschap Tekst met een A-vormig pictogram aan de linkerkant van het programma. Als de werkbalk niet aanwezig is, opent u het menu Beeld en klikt u op de knop Toolbox. Voer de bannertekst in, bijvoorbeeld "Welkom op de site!". Sleep de tekst met de muis naar de gewenste locatie en pas de grootte aan zodat deze er mooi uitziet op de banner.

Selecteer het Airbrush-gereedschap met een spuitbuspictogram en selecteer een groot spuitpistool. Kies een geschikte verfkleur en schilder een paar streken rond de witte ruimte van de banner door gekleurde confetti toe te voegen. U kunt de verfkleuren wijzigen of andere beschikbare hulpmiddelen gebruiken om verschillende grafische effecten toe te voegen. Kies in het menu Bestand de optie Opslaan als. Geef de bannernaam op, selecteer het "GIF"-formaat en sla het bestand op uw computer op.

Adobe Photoshop gebruiken

Open Photoshop, ga naar het menu Bestand en kies Nieuws. Noem het bestand "GIFbanner" en stel de grootte in op 8 "bij 2", wat het beste is voor webplaatsing. Open het menu Modus en klik op RGB-kleur. Selecteer "Wit" in het gedeelte "Inhoud" en klik op "OK" om de werkruimte te maken.

Selecteer het gereedschap Tekst, dat eruitziet als een T. Voer het juiste lettertype, de grootte en de kleur in de tekstbalk bovenaan het scherm in. Klik op de banner en voer het gewenste bericht in en sleep de tekst naar de juiste plaats.

Klik op het gereedschap Vullen en selecteer Patroon. Klik op het afbeeldingsveld en kies een geschikt achtergrondontwerp, bijvoorbeeld in de vorm van bubbels of een dambord. Bewerk de sjabloon door de dekking te verlagen tot 20 procent, zodat de achtergrond minder levendig is dan het bannerbericht. Klik op de witte ruimte van de afbeelding om de geselecteerde achtergrond in te stellen.

Klik met de rechtermuisknop op het kleine pictogram met drie lijnen in de rechterbovenhoek van het menu Patronen en selecteer Afbeelding afvlakken. Als u het menu Patronen niet ziet, gaat u naar het tabblad Venster en selecteert u Lagen weergeven om het verborgen paneel te activeren. Open het menu Bestand, kies Opslaan als, kies.gif"

Aanbevolen: