Hoe De Opmaak Van Een Cel Te Veranderen

Inhoudsopgave:

Hoe De Opmaak Van Een Cel Te Veranderen
Hoe De Opmaak Van Een Cel Te Veranderen

Video: Hoe De Opmaak Van Een Cel Te Veranderen

Video: Hoe De Opmaak Van Een Cel Te Veranderen
Video: Voorwaardelijke opmaak 2024, Mei
Anonim

Uitvoering van de procedure voor het wijzigen van het formaat van een cel van een werkblad van de Office-toepassing Excel die is opgenomen in het Microsoft Office-pakket verwijst naar de standaardbewerkingen van het programma en kan met reguliere middelen worden uitgevoerd zonder dat er extra software nodig is.

Hoe de opmaak van een cel te veranderen
Hoe de opmaak van een cel te veranderen

Noodzakelijk

Microsoft Excel

instructies:

Stap 1

Start de Office-toepassing Excel, opgenomen in het Microsoft Office-pakket, en open het menu "Cellen opmaken" van de bovenste werkbalk van het programmavenster om de bewerking uit te voeren om het formaat van de geselecteerde cel te wijzigen.

Stap 2

Ga naar het tabblad "Nummer" van het dialoogvenster dat wordt geopend en geef het vereiste formaat op in de vervolgkeuzelijst van het gedeelte "Nummernotaties" (standaard wordt het formaat "Algemeen" gebruikt).

Stap 3

Specificeer de cel die moet worden opgemaakt en ga naar het item "Voorwaardelijke opmaak" van het menu "Opmaak" in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster.

Stap 4

Gebruik de optie Waarde om de gewenste cel op te maken op basis van de inhoud en geef de vergelijkingsbewerking op.

Stap 5

Voer de gewenste waarde of formule in (gebruik het symbool "=" ervoor) of voer de waarde "Formule" in om de geselecteerde opmaakcriteria toe te passen.

Stap 6

Voer de waarde van de formule in met de logische definities "TRUE" of "FALSE" en keer terug naar het menu "Formaat" in de bovenste werkbalk van het toepassingsvenster.

Stap 7

Specificeer het geselecteerde type celformaat en klik op de knop "Toevoegen" om de aangebrachte wijzigingen toe te passen.

Stap 8

Selecteer de cel die moet worden gekopieerd in de voorwaardelijke opmaak en klik op de knop "Opmaak op voorbeeld" op de bovenste werkbalk van het Excel-toepassingsvenster om de opmaak van de geselecteerde cel te kopiëren.

Stap 9

Geef de cellen op die moeten worden opgemaakt en klik op de knop "Toepassen" om de opdracht uit te voeren.

Stap 10

Gebruik de opdracht Opmaak om elk opmaakcriterium dat u wilt wijzigen te wijzigen, of klik op Wissen in het dialoogvenster Cellen opmaken om de opmaakcriteria verder te definiëren.

Stap 11

Klik op de knop "Wissen" en geef de vereiste formaten op.

Stap 12

Gebruik de opdracht "Verwijderen" om de geselecteerde opmaakvoorwaarden te wissen en de selectievakjes toe te passen op de velden van de criteria die moeten worden verwijderd.

Aanbevolen: