Hoe De Gezondheid Van De Voeding Van De Computer Te Controleren?

Inhoudsopgave:

Hoe De Gezondheid Van De Voeding Van De Computer Te Controleren?
Hoe De Gezondheid Van De Voeding Van De Computer Te Controleren?

Video: Hoe De Gezondheid Van De Voeding Van De Computer Te Controleren?

Video: Op zoek naar een voeding? Hier moet u op letten bij de aanschaf! | Keuzehulp | Paradigit 2022, December
Anonim

Een defecte voeding zal de hele computer beschadigen. Als de voeding helemaal niet wordt ingeschakeld, zijn er geen vragen over de prestaties. Het is moeilijker om gevallen te identificeren waarin de voeding niet de vereiste spanning levert via een van de voedingsdraden. Een gewone tester kan hierbij helpen.

Hoe de gezondheid van de voeding van de computer te controleren?
Hoe de gezondheid van de voeding van de computer te controleren?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - tester;
  • - schroevendraaier.

instructies:

Stap 1

Verwijder de zijkap van de systeemeenheid, die toegang geeft tot het moederbord. Koppel alle voedingsdraden los van het moederbord, de videokaart, de harde schijf, enzovoort. Laat het dvd-station aangesloten - stroompieken en plotselinge afsluitingen zijn niet zo erg als de rest van uw computer. Koppel alle kabels voorzichtig los, omdat u uw computer bij verkeerd gebruik kunt beschadigen. Als u hier niets van begrijpt, kunt u de computer het beste naar een gespecialiseerd centrum brengen om te testen of een nieuwe voeding te kopen.

Stap 2

Neem de hoofdstroomkabel voor het moederbord en sluit de groene en zwarte connectoren kort met een gewone paperclip met open uiteinde. Zet de tester aan en sluit de voeding aan op het lichtnet. Schakel de voeding in met de schakelaar op de behuizing. Na het starten van de voeding (als deze niet start, controleer dan de paperclip) steek de zwarte tester sonde in een van de zwarte stroomdraden en steek de rode sonde een voor een in de andere gekleurde pinnen.

Stap 3

Controleer de parameters op het display van de tester aan de hand van de volgende tabel:

- oranje - 3.3V;

- rood - 5 V;

- roze (paars) - 5 V (dej);

- wit - 5V;

- geel - 12V;

- blauw - 12V.

Let goed op de meetwaarden van de tester, aangezien dit een zeer belangrijke handeling is bij het controleren van de gezondheid van de voeding.

Stap 4

Als de indicatoren meer dan één afwijken van de tabel, geeft dit aan dat de voeding een overschatte (of onderschatte) spanning afgeeft. Een dergelijke voedingseenheid kan als defect worden beschouwd, deze moet worden gerepareerd. U kunt de voeding repareren bij een servicecentrum voor reparatie van apparatuur. Het is ook vermeldenswaard dat bij de ontwikkeling van nieuwe componenten voor een personal computer meer stroom nodig is van de voeding, dus in sommige gevallen moet u een nieuwe aanschaffen, dat wil zeggen krachtiger.

Populair per onderwerp