Hoe Autorun Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe Autorun Uit Te Schakelen
Hoe Autorun Uit Te Schakelen

Video: Hoe Autorun Uit Te Schakelen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How To Turn Autorun On And Off In Fortnite! - How To Change/Fix Autorun With Ease! 2023, Februari
Anonim

Het automatisch starten van programma's blijft een veiligheidsrisico vormen voor systemen. Windows werd oorspronkelijk geleverd met autorun ingeschakeld. Met de Autorun / Autoplay-functie kunt u snel en gemakkelijk multimediaschijven starten. Het werkt ook voor USB-apparaten. Nu is er een groot aantal virussen verschenen die autorun gebruiken, en de noodzaak om het uit te schakelen wordt zeer dringend.

Hoe autorun uit te schakelen
Hoe autorun uit te schakelen

Afhankelijk van de versie van het besturingssysteem wordt autorun op verschillende manieren uitgeschakeld.

Autorun blokkeren in Windows 7 en 8

Roep het dialoogvenster Uitvoeren op door op de vlagknop Windows en R (Win + R) te klikken. Typ Configuratiescherm in het formulier Uitvoeren en klik op OK. Selecteer vervolgens in de rechterbovenhoek van het paneel "Weergave: grote pictogrammen". Zoek en klik in het Configuratiescherm op Automatisch afspelen. Verwijder het selectievakje "Autorun gebruiken voor alle apparaten en media". In Windows 8.1 moet u de schakelaar verschuiven. Klik op "Opslaan".

Het ingebouwde hulpprogramma gpedit.msc gebruiken om autorun in Windows te blokkeren

Als uw besturingssysteem Windows XP is, klikt u op Start en Uitvoeren. Typ gpedit.msc in het formulier Uitvoeren en klik op OK. Vouw de pluspunten "Computerconfiguratie - Beheersjabloon - Systeem" uit. Zoek en dubbelklik op Automatisch afspelen uitschakelen in de lijst. Klik OK.

In Windows 7 en Vista is alles hetzelfde, alleen de namen van de opties zijn iets anders: "Computerconfiguratie - Beheersjabloon - Windows-componenten - Autorun-beleid". Dezelfde methode is geschikt voor Professional, Ultimate, Enterprise-edities. Opgemerkt moet worden dat in alle Windows-besturingssystemen van de edities Home, Starter, Basic, Premium de gpedit.msc-module "Group Policy Editor" ontbreekt.

Autorun blokkeren in Windows met behulp van het register

Roep in Windows 7 en 8 het dialoogvenster Uitvoeren op door op de vlagtoetsen Windows en R (Win + R) te drukken. Voer in de vorm van het venster Uitvoeren de opdracht regedit in en klik op OK. Om autorun voor alle gebruikers te blokkeren, voert u het register in: HKLM / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / Policies / Explorer /. Voer het register in om autorun voor de huidige gebruiker te blokkeren:

HKCU / Software / Microsoft / Windows / CurrentVersion / beleid / Explorer /. Zoek aan de rechterkant de parameter NoDriveTypeAutoRun. Als deze ontbreekt, maakt u een 32-bits DWORD-waarde met de opgegeven naam. Wijs er een waarde aan toe 000000FF (decimale waarde 255).

Als je Windows XP gebruikt, zoek dan de volgende branch in het register: HKCU \ SOFTWARE \ Microsoft \ Windows \ CurrеntVersion \ policies \ Explorer \ NoDriveTypeAutorun. Klik vervolgens met de rechtermuisknop op de NoDriveTypeAutoRun-parameter en klik met de linkermuisknop op "Wijzigen". Ken de waarde 0xFF toe om alle typen schijven te blokkeren. Start vervolgens uw computer opnieuw op.

Populair per onderwerp