Hoe Maak Je Een Geanimeerde Afbeelding?

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Geanimeerde Afbeelding?
Hoe Maak Je Een Geanimeerde Afbeelding?

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Afbeelding?

Video: Hoe Maak Je Een Geanimeerde Afbeelding?
Video: Hoe maak je een animatie? 2024, April
Anonim

Animatie stelt u in staat om algemene afbeeldingen zoals een avatar te versieren. Alle reclamebanners op webpagina's worden nu gemaakt in de vorm van geanimeerde afbeeldingen. Het is niet zo moeilijk om met je eigen handen een live-beeld te maken, hiervoor hoef je alleen speciale software te installeren.

Hoe maak je een geanimeerde afbeelding?
Hoe maak je een geanimeerde afbeelding?

Noodzakelijk

  • - computer;
  • - Adobe-Photoshop;
  • - Adobe-afbeelding gereed.

instructies:

Stap 1

Maak middelen voor animatie in Photoshop. Om een geanimeerde afbeelding te maken, heeft u een psd-bestand nodig met afbeeldingselementen die in lagen zijn gedemonteerd. Om dit te doen, neemt u de foto die u wilt animeren, maakt u meerdere lagen met de kopieën en wijzigt u elke kopie om beweging te simuleren.

Stap 2

Gebruik maximaal 256 kleuren om uw animatie te maken, aangezien.

Stap 3

Converteer de tekst, indien gebruikt in uw afbeelding, naar een bitmap. Klik hiervoor met de rechtermuisknop op de tekstlaag en selecteer de optie Laag rasteren. Nu is de tekst ook een grafisch element geworden. Start het Adobe ImageReady-programma en open de bron die in de vorige stap is voorbereid met behulp van het menu "Bestand" - "Openen" om de afbeelding tot leven te brengen. Kies Animatie in het menu Venster.

Stap 4

Maak frames voor uw animatie. Maak alle lagen onzichtbaar behalve de achtergrond. Klik in de optie "Animatie" op de pijl in de linkerbovenhoek, selecteer in het uitrolmenu de optie "Nieuw frame". Voer deze actie op dezelfde manier uit voor elke laag van uw bron. Als gevolg hiervan zou u net zoveel frames (frames) moeten hebben als er lagen in het bronbestand waren.

Stap 5

Stel de tijdsduur in dat elk frame op het scherm wordt weergegeven. Roep hiervoor de frame-eigenschappen op en selecteer de optie Vertraging, selecteer de gewenste waarde. Doe dit voor elk frame. Als de vertraging hetzelfde zou moeten zijn, selecteer dan alle frames en stel de gewenste waarde in.

Stap 6

Stel vervolgens de animatie-loopparameter in, selecteer de optie Forever om de afbeelding in te stellen om de hele tijd te scrollen. Selecteer vervolgens het tabblad Optimaliseren om de gewenste parameters aan te passen. Stel het in op *.gif-formaat. Selecteer vervolgens het menu "Bestand" en voer de opdracht Opslaan geoptimaliseerd als uit. Hiermee is het maken van de geanimeerde afbeelding voltooid.

Aanbevolen: