Hoe Maak Je Een Tekstzoekopdracht

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Tekstzoekopdracht
Hoe Maak Je Een Tekstzoekopdracht

Video: Hoe Maak Je Een Tekstzoekopdracht

Video: Hoe Maak Je Een Tekstzoekopdracht
Video: Plaatsen van een afbeelding in een tekst 2024, April
Anonim

Het zoekvenster van de Word office applicatie, inbegrepen in het Microsoft Office pakket, biedt de gebruiker ruime zoekmogelijkheden. Maar het ideaal is, zoals u weet, onbereikbaar en daarom is het vaak nodig om ze uit te breiden.

Hoe maak je een tekstzoekopdracht
Hoe maak je een tekstzoekopdracht

instructies:

Stap 1

Start de Word-toepassing, die deel uitmaakt van de Microsoft Office-suite, en open het menu Bewerken in de bovenste werkbalk van het programmavenster om het zoekvenster te openen.

Stap 2

Geef het item "Zoeken" op of druk tegelijkertijd op de toetsen Ctrl + A.

Stap 3

Voer de vereiste parameter in het veld "Zoeken" in en klik op de knop "Volgende zoeken". om het geselecteerde document te zoeken vanaf de locatie van de muisaanwijzer tot het einde van het document.

Stap 4

Gebruik de tweede klik op de knop "Volgende zoeken" om verder te zoeken wanneer u het gewenste resultaat krijgt of de grenzen van het geselecteerde document bereikt.

Stap 5

Klik op de knop Meer om extra uitvoeringsopties en zoekmethoden van Word te gebruiken.

Stap 6

Selecteer het item "Richting" om de delen van het document te definiëren die moeten worden doorzocht. Gebruik de standaardwaarde "Overal" om de volledige tekst van het geselecteerde document te doorzoeken en gebruik het selectievakje in het veld "Match case" om het negeren van hoofdletters bij het uitvoeren van de zoekopdracht te annuleren.

Stap 7

Gebruik het selectievakje in het veld "Alleen het hele woord" om het zoeken naar delen van woorden die zijn opgenomen in de opgegeven zoekparameter uit te schakelen, of in het veld "Wildcards" om het gebruik van speciale tekens in te schakelen die het proces vereenvoudigen (bijvoorbeeld de " *"-teken kan een willekeurig aantal meerdere tekens vervangen, en het "?"-teken zal dienen als vervanging voor elk ander enkel teken).

Stap 8

Gebruik het selectievakje in het veld "Uitgesproken als" om de mogelijkheid te gebruiken om te zoeken naar woorden waarvan de spelling niet precies is gedefinieerd, of in het veld "Alle woordvormen" om te kunnen zoeken naar veranderlijke grammaticale vormen met een bepaalde betekenis.

Aanbevolen: