Aanhalingstekens Wijzigen

Aanhalingstekens Wijzigen
Aanhalingstekens Wijzigen

Video: Aanhalingstekens Wijzigen

Video: Wijzigen quotes 2022, September
Anonim

Citaten kunnen er anders uitzien. Ze kunnen de vorm hebben van "kerstbomen" of in de vorm van "benen", dubbel of enkelvoudig, openingsaanhalingstekens kunnen bovenaan staan ​​en afsluitende aanhalingstekens - hieronder. In elke teksteditor is het vrij eenvoudig om aanhalingstekens te plaatsen of hun uiterlijk te veranderen.

Hoe citaten te wijzigen
Hoe citaten te wijzigen

instructies:

Stap 1

Om de dubbele aanhalingstekens eruit te laten zien als "visgraat" ("tekst"), schakelt u over naar Cyrillische tekstinvoer. Om dit te doen, drukt u op de toetsencombinatie "Alt" en "Shift" of "Ctrl" en "Shift" of klikt u op het vlagpictogram op de taakbalk in de rechterbenedenhoek van het scherm. Houd de Shift-toets ingedrukt en druk op nummer 2 op het hoofdtoetsenbord.

Stap 2

Als u de dubbele aanhalingstekens moet wijzigen in "voeten" ("' tekst ''), schakelt u over naar Latijnse tekstinvoer. Terwijl u de "Shift"-toets ingedrukt houdt, drukt u op de " "-toets, deze komt overeen met de toets met de letter "E" in het Cyrillisch.

Stap 3

Er is een andere manier om niet-standaard aanhalingstekens (“tekst” of “tekst”) in de tekst in te voegen. Plaats de cursor op de gewenste plaats in de tekst, ga naar het tabblad "Invoegen" en open een dialoogvenster in het gedeelte "Symbolen". Klik hiervoor op de knop "Symbool" en selecteer de opdracht "Andere symbolen" door erop te klikken met de linkermuisknop.

Stap 4

Selecteer in het geopende venster het gewenste lettertype, stel in het veld "Typeset" de waarde "Interpunctietekens" in door het te selecteren in het vervolgkeuzemenu. Selecteer uit de lijst met tekens de aanhalingstekens die u het leukst vindt. Klik op de knop "Invoegen" en sluit het dialoogvenster. Om niet elke keer dat u met de tekst werkt het dialoogvenster voor symbolen te openen, kopieert u de ingevoegde symbolen naar het klembord en plakt u ze gewoon met de muis of met de toetsen Shift en Insert of Ctrl en V.

Stap 5

Om enkele aanhalingstekens te plaatsen, schakelt u over naar het Latijnse alfabet, terwijl u de "Shift"-toets ingedrukt houdt, drukt u op de "' "-toets (de letter" E "in het Cyrillisch) - voor het bovenste aanhalingsteken. De ","-toets (letter "B" in het Cyrillisch) wordt gebruikt voor het onderste aanhalingsteken.

Stap 6

Houd in de Cyrillische toetsenbordindeling de "Ctrl"-toets ingedrukt en vervolgens twee keer de "E"-toets om een ​​enkel bovenste aanhalingsteken te plaatsen. Dubbelklik voor het onderste enkele aanhalingsteken op de "E"-toets terwijl u de "Ctrl"-toets ingedrukt houdt.

Stap 7

Als u alle aanhalingstekens in de tekst wilt vervangen, selecteert u op het tabblad "Start" de opdracht "Vervangen" in het gedeelte "Bewerken". Er wordt een dialoogvenster geopend, voer in het eerste veld "Zoeken" het type aanhalingstekens in dat u wilt corrigeren. Voer in het veld "Vervangen door" de aanhalingstekens in die u in de tekst wilt zien. Klik op de knop Alles vervangen. Voer deze stap apart uit voor het openen en sluiten van offertes.

Stap 8

Het werkprincipe in de Word-editor onder de 2007-versie is vergelijkbaar met het beschrevene, alleen de opdracht "Symbool" wordt aangeroepen vanuit het menu "Invoegen" en "Vervangen" - vanuit het menu "Bewerken". In elke andere editor is het principe van het vervangen van aanhalingstekens ook niet significant anders. Om aanhalingstekens in een notitieblok (bijvoorbeeld AkelPad) te vervangen, selecteert u het item "Zoeken" in het bovenste menu en roept u de opdracht "Vervangen". Als u geen visgraataanhalingstekens ("tekst") vanaf het toetsenbord kunt invoeren, roept u de opdracht "Symbool invoegen" in het menu in het gedeelte "Bewerken" op en selecteert u de aanhalingstekens die u nodig hebt uit de lijst, of kopieert u ze gewoon uit een ander document en plakt u ze ze in het vereiste veld in de venstervervanging.

Populair per onderwerp