Een Muiswiel Repareren

Inhoudsopgave:

Een Muiswiel Repareren
Een Muiswiel Repareren

Video: Een Muiswiel Repareren

Video: Roccat Kone Aimo Scroll Wheel Repair | Rotary Encoder Replacement 2022, December
Anonim

Helaas is niets blijvend. En de computermuis is daarop geen uitzondering. Meestal gaat het scrollwiel kapot. Maar wacht, gooi de muis weg. Het kan worden gerepareerd, terwijl u wat geld bespaart.

Een muiswiel repareren
Een muiswiel repareren

Het is nodig

  • Schroevendraaier
  • Tang
  • IJzeren paperclip
  • Tangen
  • Vuurbron (kachel, aansteker)

instructies:

Stap 1

Als een deel van de wielas van uw muis afbreekt, zijn de symptomen van een dergelijke storing als volgt - u draait aan het wiel, maar dit wordt op geen enkele manier op het computerscherm weergegeven. Om een ​​dergelijke storing te voorkomen, draait u alle schroeven op de muisbehuizing los. Open de muis. Verwijder het wiel en de gebroken pin. Neem vervolgens een ijzeren paperclip. Zet het recht. Vouw het dan dubbel en draai de uiteinden helemaal naar beneden. Meet de lengte van het afgebroken deel van de as op de resulterende structuur, voeg een paar millimeter toe zodat je een paperclip in het wiel kunt smelten. Bijt overtollig af met draadknippers. Knijp met een tang in de vouw van de paperclip en breng de uiteinden naar het vuur. Wacht tot de paperclip roodgloeiend is. Smelt nu snel een paperclip in het muiswiel waar de as zat. Zodra uw structuur is uitgehard, schuift u het wiel terug op zijn plaats. Rol aan het wiel om te controleren of de paperclip door het mechanisme in de muis schuift. Als het niet schuift, steek dan nog een klein stukje draad van ongeveer vijf millimeter lang op de plaats waar het mechanisme contact maakt met de paperclip. Het mechanisme zou nu moeten werken. Monteer de behuizing door deze met de schroeven vast te schroeven. De muis is gerepareerd.

Stap 2

Een andere veelvoorkomende storing is dat het wiel door de pagina's op het scherm scrolt, maar niet soepel, zoals verwacht, maar op en neer. In dit geval heeft uw muis hoogstwaarschijnlijk een los scrollmechanisme. Om het te repareren, schroeft u de muisbehuizing los en opent u deze. U ziet een wiel in een speciaal mechanisme dat verantwoordelijk is voor het scrollen door pagina's op het scherm. Gebruik een tang om voorzichtig in het lichaam van dit mechanisme te knijpen. Maar kijk, overdrijf het niet. Als u er te veel in knijpt, kan het wiel helemaal stoppen met draaien, of het scrollmechanisme zelf kan gewoon breken. Nadat u het lichaam van het mechanisme hebt vastgedraaid, draait u aan het wiel. Als alles goed werkt, zet u de muisbehuizing weer in elkaar.

Populair per onderwerp