Hoe Citaten Op De Kerstboom Te Zetten

Inhoudsopgave:

Hoe Citaten Op De Kerstboom Te Zetten
Hoe Citaten Op De Kerstboom Te Zetten

Video: Hoe Citaten Op De Kerstboom Te Zetten

Video: M-fold (vouw) kaart 2022, December
Anonim

Aanhalingstekens zijn gekoppelde leestekens die voor uiteenlopende doeleinden in teksten worden gebruikt. Er zijn verschillende opties voor de stijl van aanhalingstekens, die, in overeenstemming met de vereisten van verschillende normen en technische specificaties, in strikt gespecificeerde gevallen moeten worden gebruikt. De standaard visgraataanhalingstekens worden door de tekstverwerker gebruikt wanneer u op de toetsencombinatie shift + 2 drukt in de Russische toetsenbordindeling. Als je om wat voor reden dan ook deze optie niet kunt gebruiken, is dat niet erg eng, omdat er andere manieren zijn.

Hoe citaten op de kerstboom te zetten
Hoe citaten op de kerstboom te zetten

instructies:

Stap 1

Druk eerst op de toetscombinatie ctrl + "ё", en vervolgens op de combinatie shift + 6, om een ​​openingsaanhalingsteken in te voegen in de tekst van het document in de tekstverwerker Microsoft Office Word. Om een ​​afsluitend aanhalingsteken van hetzelfde type in te voegen nadat u op ctrl + " after" hebt gedrukt, gebruikt u de combinatie shift + "ё".

Stap 2

Een andere manier om dergelijke aanhalingstekens in Microsoft Word in te voegen, is door een speciale opdracht te gebruiken waarmee u tekencodes naar de bijbehorende pictogrammen kunt converteren. Dit commando wordt aangeroepen door op de toetsencombinatie ctrl + x te drukken (dit is een Latijnse letter). Om een ​​openingsaanhalingsteken in de tekst in te voegen, voert u de Unicode-waarde 00AB (hier Latijnse letters) in en drukt u vervolgens op de combinatie ctrl + x. Word verwijdert de 4 tekens die u hebt ingevoerd uit de tekst en plaatst in plaats daarvan één aanhalingsteken. Om een ​​vergelijkbaar afsluitend aanhalingsteken in de tekst te plaatsen, gebruikt u dezelfde volgorde van bewerkingen met code 00BB.

Stap 3

Gebruik de ASCII-codes van de kerstboomaanhalingstekens op een manier die niet alleen in Microsoft Word werkt, maar ook in andere programma's. Druk op de alt = "Image"-toets en typ op het extra (numerieke) toetsenbord de viercijferige ASCII-code van het gewenste teken in zonder deze los te laten. Om een ​​openingsaanhalingsteken in te voegen, gebruikt u de code 0171 en de slotaanhaling komt overeen met de code 0187.

Stap 4

Als u dergelijke aanhalingstekens in de broncode van een HTML-document moet plaatsen, kunt u de "karakterprimitieven" van deze taal gebruiken - een reeks tekens "geeft een openingsaanhalingsteken weer op de pagina en een reeks" - een afsluitende. Daarnaast kunt u hier ook ASCII-codes gebruiken en "met" en "- door" vervangen.

Populair per onderwerp