Hoe U Uw Computer Uitschakelt Met Een Timer

Inhoudsopgave:

Hoe U Uw Computer Uitschakelt Met Een Timer
Hoe U Uw Computer Uitschakelt Met Een Timer

Video: Hoe U Uw Computer Uitschakelt Met Een Timer

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: How to Change Date and Time in Windows 10 2023, Februari
Anonim

De methoden voor het afsluiten van uw computer zijn afhankelijk van het besturingssysteem dat erop is geïnstalleerd. Het uitschakelen van een pc met behulp van een timer is een functie die extra gemak creëert voor degenen die deze willen uitschakelen na het uitvoeren van bepaalde acties, maar dit niet zelf kunnen of willen doen. Dit is handig als een programma zich in de laadfase bevindt en u dringend moet vertrekken of naar bed moet.

Hoe u uw computer uitschakelt met een timer
Hoe u uw computer uitschakelt met een timer

instructies:

Stap 1

Automatische uitschakeling via het besturingssysteem. De handigste manier is om het hulpprogramma te gebruiken dat in het Windows-besturingssysteem is ingebouwd. Het uitvoerbare bestand van dit hulpprogramma bevindt zich in de map System 32 van de systeemdirectory. Het kan worden geopend met behulp van de opdrachtregel. Door op de knop "Start" te klikken, moet u het item "Uitvoeren" openen. In sommige gevallen is dit niet beschikbaar, dan moet je op de combinatie van knoppen drukken: Win + R. Daarna verschijnt het venster "Uitvoeren" op het computerscherm.

Voer in het venster "Uitvoeren" de opdracht shutdown in met de -s -t -f-schakelaars. De -s-schakelaar geeft de voltooiing van het werk aan, t - stelt de tijd in tot het uitschakelen (voor de "t" -schakelaar moet u bovendien de resterende tijd in seconden invoeren tot de afgesproken tijd), f - geeft in ieder geval de uitschakeling van het apparaat aan, zelfs als er open programma's zijn. U zou moeten eindigen met een "shutdown -s -t 3600 -f" -invoer als u uw computer na een uur wilt afsluiten. Klik vervolgens op OK. Voor hulp bij het commando typt u "shutdown /?" zonder aanhalingstekens in het venster Uitvoeren. In dit geval wordt een opdrachtregelvenster geopend met een beschrijving van alle schakelaars voor de opdracht shutdown.

Als de uitschakeltimer met succes is ingesteld, verschijnt er een melding op het bureaublad dat de sessie na de opgegeven tijd zal eindigen. Als je Windows 10 hebt geïnstalleerd, zal de opname schermvullend zijn, in eerdere versies (Windows 7 en 8) verschijnt er een pop-upmelding rechtsonder in het scherm. Op het juiste moment wordt de computer automatisch uitgeschakeld. Om de opdracht te annuleren, voert u shutdown –а in. De afsluitbewerking wordt in dit geval niet uitgevoerd.

Stap 2

De Taakplanner is handig als de computer elke dag volgens het schema op hetzelfde tijdstip wordt uitgeschakeld. Deze functie bestaat in Windows vanaf versie 7. De eerdere zijn afwezig. U kunt het programma via de opdrachtregel uitvoeren door op de toetscombinatie Win + R te drukken en de opdracht "taskschd.msc" in het venster dat verschijnt te typen. Of open het handmatig via "start" (klik in Windows 10 met de rechtermuisknop op de startknop), waar u "Configuratiescherm" moet selecteren. Hier moet u "administratie" vinden, (in Windows 10 Systeem en beveiliging - Beheer) dubbelklik op "Taakplanner" en het gewenste programma wordt geopend.

Selecteer in de taakplanner "Actie" in het bovenste menu en "maak een eenvoudige taak" in de vervolgkeuzelijst. Voer Automatisch afsluiten van Windows in het veld "Naam" in, een willekeurige beschrijving in het veld "Beschrijving", specificeer vervolgens de afsluitfrequentie in het venster dat wordt geopend en schrijf de afsluittijd op. Schrijf in de optie Actie: "voer het programma uit", schrijf in de regel Programma en script: C: \ Windows \ System32 \ shutdown.exe en typ in het argumentveld "–s". Klik op volgende en dan klaar.

Beeld
Beeld

Stap 3

Start de uitschakeltimer via een bat-bestand. Om zo'n bestand te maken, moet u een nieuw document in Kladblok maken en er een speciale code in invoeren:

echo uit

cls

set / p timer_off = "Vvedite vremya v sekundah"

afsluiten -s -t% timer_off%

In plaats van N moet u seconden vóór afsluiten opgeven. Selecteer nu "bestand" in het bovenste menu, daar "opslaan als" en specificeer in het veld "bestandstype" "alle bestanden". Voeg de.bat-extensie toe aan het einde van de bestandsnaam en sla deze op een handige plaats op.

Om het bestand te activeren, volstaat het om het op het bureaublad op te slaan en er indien nodig op te klikken. Nadat het venster is geopend, moet u de tijd in seconden invoeren voordat het wordt afgesloten, waarna het bestand eenvoudig wordt geminimaliseerd en de pc op het juiste moment wordt uitgeschakeld.

Stap 4

Er zijn een aantal programma's die u kunt downloaden en installeren op uw computer.Dit is niet specifiek nodig, maar soms geeft de gebruiker er de voorkeur aan niet met toetsen te spelen en opdrachten in de opdrachtregel in te voeren, omdat hij wil dat bepaalde functies worden uitgevoerd met speciale programma's. De meest bekende van hen:

- PC Auto Shutdown - afsluiten door timer;

- Wise Auto Shutdown - sluit de computer af op een bepaald tijdstip, talrijke functies voor het bewaken van de timing van opdrachten, afsluitmelding, in het algemeen geavanceerde functionaliteit;

- PowerOff - start direct na het downloaden, zonder installatie;

- TimePC - kan de computer niet alleen op een bepaald tijdstip uitschakelen, maar ook inschakelen;

- Afsluiten - vereist ook geen installatie;

- SM Timer voert uitloggen en afsluiten van de computer uit, een eenvoudig hulpprogramma, gemakkelijk te gebruiken;

- OFF Timer.

Dit zijn allemaal programma's die vrij beschikbaar zijn op internet, ze zijn gratis en vrij eenvoudig te gebruiken. Als u over de nodige kennis beschikt om het programma te downloaden en op uw computer te installeren, zal het vrij eenvoudig zijn om ze te gebruiken.

Zelfverzekerde computergebruikers zijn van mening dat de beschikbare functies in het systeem voldoende zijn om een ​​computer eenvoudig en effectief uit te zetten met een timer, zonder extra problemen en software van derden. Bovendien kun je het virus oplopen zonder onnodig risico. Maar als je bang bent om naar de computerinstellingen te gaan, zullen dergelijke programma's van pas komen.

Beeld
Beeld

Stap 5

Het eenvoudigste en meest toegankelijke programma is de Off Timer. Het start automatisch met Windows, heeft beknopte en eenvoudige instellingen en wordt uitgebracht in het Russisch. Een van de tekortkomingen is het geforceerd sluiten van programma's, dus opslaan voordat programma's worden gesloten, is niet mogelijk en er wordt mogelijk iets niet opgeslagen. Het programma heeft een officiële website met een goede reputatie, van waaruit het kan worden gedownload zonder extra verificatie. Daarom is dit programma ideaal voor beginnende computergebruikers.

Populair per onderwerp