Hoe Maak Je Een Gif-animatie In Photoshop

Inhoudsopgave:

Hoe Maak Je Een Gif-animatie In Photoshop
Hoe Maak Je Een Gif-animatie In Photoshop

Video: Hoe Maak Je Een Gif-animatie In Photoshop

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: Les 215 Photoshop - Hoe maak ik een GIF animatie 2023, Februari
Anonim

De rasterafbeeldingseditor Adobe Photoshop staat bekend als een krachtig hulpmiddel voor professionele digitale beeldverwerking. In de meeste gevallen wordt het gebruikt voor retoucheren, kleurcorrectie, collages maken, enz. De mogelijkheden eindigen daar echter niet. Je kunt zelfs gif-animaties maken in Photoshop.

Hoe maak je een-animatie in Photoshop
Hoe maak je een-animatie in Photoshop

Het is nodig

Adobe-Photoshop

instructies:

Stap 1

Maak een document aan in Adobe Photoshop, op basis waarvan de gif-animatie wordt gegenereerd. Druk op Ctrl + N of selecteer het item "Open …" in het gedeelte Bestand van het hoofdmenu. Voer de documentparameters in het dialoogvenster dat verschijnt in en klik op OK. Als een afbeelding de basis vormt van de animatieframes, teken deze dan of plak deze uit een extern bestand.

Stap 2

Voeg nieuwe lagen toe aan uw document. Hun aantal moet gelijk zijn aan het aantal animatieframes (of keyframes, als overgangen ertussen gepland zijn om automatisch te worden gegenereerd). Dupliceer de huidige laag door Laag te kiezen in het menu en "Laag dupliceren …" als de frames gebaseerd moeten zijn op de eerder gemaakte afbeelding. Of voeg lege lagen toe door op de toetsen Ctrl + Shift + N te drukken.

Stap 3

Maak een afbeelding voor elk frame van de animatie. Schakel achtereenvolgens tussen lagen en breng de nodige wijzigingen aan (voeg de nodige details toe, verplaats delen van de afbeelding, voer tekst in, enz.). Schakel tijdens het werken de zichtbaarheid uit van alle lagen die zich boven de huidige bevinden. Om de verschillen met het vorige frame te analyseren, kunt u de laag tijdelijk semi-transparant maken door de waarde voor Dekking te wijzigen.

Stap 4

Activeer de werkruimte om de animatie te besturen. Selecteer in het hoofdmenu Venster, Werkruimte, Video en Film, klik op de knop Ja in het vraagvenster. Daarna verandert de samenstelling van het menu en wordt het animatiepaneel weergegeven.

Stap 5

Animatieframes toevoegen. Klik in het deelvenster Animatie op de knop Geselecteerde frames dupliceren. Doe dit totdat het aantal weergegeven frames gelijk is aan het aantal lagen dat in de tweede stap is gemaakt.

Stap 6

Pas de lagen aan de frames aan. Selecteer het element met nummer 1 in het Animatiepaneel door er met de muis op te klikken. Schakel in het deelvenster Lagen de zichtbaarheid van alle lagen uit, behalve de laag die op het eerste frame moet worden weergegeven. Doe hetzelfde voor alle lagen en elementen die worden weergegeven in het deelvenster Animatie.

Stap 7

Definieer animatie-uitvoeropties. Selecteer alle frames in het deelvenster Animatie. Om dit te doen, klikt u erop met de muis terwijl u de Ctrl-toets ingedrukt houdt. Klik met de rechtermuisknop op de onderkant van een van de geselecteerde items. Selecteer in het contextmenu de tijdvertraging tussen framewijzigingen. Wijzig indien nodig het aantal animatieherhalingen door op de knop linksonder van het paneel te klikken (het heeft een pictogram in de vorm van een pijl die naar beneden is gericht).

Stap 8

Bekijk de gegenereerde animatie. Klik op de knop Speelt animatie af. Druk op dezelfde knop om te stoppen met kijken.

Stap 9

Maak een GIF-animatie. Selecteer in het menu Bestand en Opslaan voor web en apparaten…. Selecteer.gif" alt="Как в Фотошопе сделать-анимацию" src="https://st03.kakprosto.ru/tumb/680/images/article/2012/3/27/1_52550d1f509bf52550d1f509fe.png"

Populair per onderwerp