Hoe Pdf-tekst Te Herkennen

Inhoudsopgave:

Hoe Pdf-tekst Te Herkennen
Hoe Pdf-tekst Te Herkennen

Video: Hoe Pdf-tekst Te Herkennen

Отличия серверных жестких дисков от десктопных
Video: TextAid - Lezen van een PDF tekst 2023, Februari
Anonim

Bij het werken met documenten, gescande boeken en pdf-bestanden is het vaak nodig deze te bewerken. Om dit te doen, moet u de tekst in pdf-formaat herkennen en converteren naar tekst zonder opmaak. Dit kan op verschillende manieren.

Hoe pdf-tekst te herkennen
Hoe pdf-tekst te herkennen

Herken PDF-tekst

Elektronische documenten die door een teksteditor zijn gemaakt, worden gemakkelijk herkend door het gratis programma Adobé Rеader. Open het gewenste PDF-bestand in het programma, ga naar het menu "bewerken", selecteer in het vervolgkeuzevenster de regel "kopiëren naar klembord". Maak een nieuw document in Word, plak de tekst van het klembord erin en bewerk het en sla het vervolgens op in de vereiste indeling.

U kunt ook PDF-bestanden converteren en bewerken met het multifunctionele hulpprogramma Acrobat Reader DC. Het softwareproduct heeft een groot aantal tools voor het werken met elektronische documenten.

Het zijn goede programma's, maar ze zullen geen tekst kunnen herkennen als pdf-documenten zijn beveiligd tegen bewerking of gescand vanaf papier. In dit geval heeft u een speciaal OCR-programma nodig.

OCR

image
image

De onbetwiste leider is ABBYY FineReader, het programma herkent individuele pagina's en werkt in batch-modus. De verwerkte tekst kan worden opgeslagen in txt, doc, html en andere formaten. Het programma herkent pdf-tekst vrij goed. Er kan een klein percentage onjuist herkende tekens zijn en het document moet handmatig worden herzien. Het resultaat is afhankelijk van de kwaliteit van de scans. Dit programma heeft één nadeel: het is betaald.

Er zijn andere betaalde en gratis programma's waarmee u tekst van pdf naar word kunt herkennen en converteren: gratis - CuneiForm, Freemore OCR, FreeOCR; betaald - Readiris Pro, Nitro PDF Professional.

Tekst online herkennen

Als u niet elke dag elektronische documenten converteert, hoeft u slechts één keer met het PDF-formaat te werken, in dit geval heeft het geen zin om het programma op uw computer te installeren. Er zijn online diensten voor dergelijke afleveringen. Het is ook handig om ze te gebruiken op het werk, tijdens het reizen, wanneer er geen computer in de buurt is met het geïnstalleerde programma. Met online services kunt u gratis en snel tekst herkennen. Hier zijn een paar:

- Online OCR - www.onlineocr.net

- NewOCR - www.newocr.com

- Gratis-OCR - www.free-ocr.com

- OCRConvert - www.ocrconvert.com

Er zijn veel positieve aspecten aan online tekstherkenning, maar er zijn ook nadelen: u moet zich registreren op de dienst; niet alle diensten hebben een exportfunctie, u moet de herkende tekst van de webpagina kopiëren; sommige diensten hebben een limiet op het aantal verwerkte documenten; de kwaliteit van het eindresultaat hangt af van de snelheid van internet.

Het bleek dat het niet moeilijk is om de pdf-tekst te herkennen, er zijn verschillende programma's, je kunt er een kiezen.

Populair per onderwerp