Een Beschadigde Schijf Lezen Damaged

Inhoudsopgave:

Een Beschadigde Schijf Lezen Damaged
Een Beschadigde Schijf Lezen Damaged

Video: Een Beschadigde Schijf Lezen Damaged

Video: Een Beschadigde Schijf Lezen Damaged
Video: Data Recovery Nederland | Western Digital WD10EAVS | Head Crash | Click Of Death 2024, Mei
Anonim

Het lezen, herstellen en kopiëren van gegevens van een beschadigde schijf is een van de meest voorkomende taken bij het werken met verwisselbare media. Het aantal voorgestelde oplossingen is enorm, maar wanneer ze proberen te systematiseren, komen ze allemaal neer op een beperkte reeks actie-algoritmen.

Een beschadigde schijf lezen damaged
Een beschadigde schijf lezen damaged

instructies:

Stap 1

Gebruik een zachte doek (zijde of katoen) om de schijf te polijsten. Het wordt niet aanbevolen om cirkelvormige bewegingen te gebruiken; bewegingen van het midden naar de randen worden als correct beschouwd.

Stap 2

Veeg de schijf schoon met een speciale antistatische doek en plaats deze in een ander station (indien mogelijk).

Stap 3

Plaats de beschadigde lul 30 minuten in de vriezer, nadat je hem in een zak hebt gewikkeld. Herhaalde pogingen om de beschadigde sector te lezen leiden tot verhitting van de schijf, wat een verandering in de brekingsindex veroorzaakt. Een gekoelde schijf is minder gevoelig voor warmte, wat het probleem kan helpen oplossen.

Stap 4

Probeer software (SuperCopy, BadCopy) te gebruiken om slechte sectorwaarden te vervangen door nullen, of probeer een schijfkopie te maken met gespecialiseerde toepassingen (Alcohol, Ahead Nero).

Stap 5

Gebruik hulpprogramma's zoals Nero Drive Speed of Slow CD om de leessnelheid van de schijf te wijzigen (vertragen) of download een gespecialiseerd Non-Stop Copy-programma dat geen installatie vereist en vrij beschikbaar is op internet.

Stap 6

Pak de toepassing Non-Stop Copy uit en start deze.

Stap 7

Volg de procedure om de beschadigde schijf snel te kopiëren. In dit geval worden onleesbare schijfsectoren gemarkeerd als kapot zonder het kopieerproces te stoppen.

Stap 8

Ga naar het drill-downproces, waarbij het programma de exacte grenzen van de onleesbare sector van de beschadigde schijf bepaalt, of selecteer de fijne booroptie als er meerdere beschadigde setors zijn.

Stap 9

Voltooi de procedure voor het herstellen van de beschadigde schijf door de procedure voor het kopiëren van beschadigde sectoren uit te voeren. Standaard doet de toepassing vijf pogingen om elk beschadigd fragment te kopiëren.

Stap 10

Gebruik de optie om de volledige map met een of meer beschadigde sectoren te herstellen met behulp van het gespecialiseerde nscopyd.bat-script dat is opgenomen in het programma Non-Stop Copy.

Stap 11

Roep het hoofdmenu van het besturingssysteem op door op de knop "Start" te drukken en ga naar het item "Uitvoeren".

Stap 12

Voer de waarde "drive_name: Program Files" in

scopie

scopyd.bat " disk_name: to_copy_folder " disk_name: path_to_store_copy_store "en bevestig de uitvoering van de opdracht door op OK te klikken.

Aanbevolen: