Hoe De Geluidskaart In De Bios Uit Te Schakelen

Inhoudsopgave:

Hoe De Geluidskaart In De Bios Uit Te Schakelen
Hoe De Geluidskaart In De Bios Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Geluidskaart In De Bios Uit Te Schakelen

Video: Hoe De Geluidskaart In De Bios Uit Te Schakelen
Video: Medion akoya how to change BIOS mode from UEFI to Legacy 2024, Mei
Anonim

Elk moederbord heeft een ingebouwde geluidskaart. Kortom, deze boards zijn van behoorlijk hoge kwaliteit. Maar als je je computer als muziekcentrum wilt gebruiken, is de geluidskwaliteit erg belangrijk voor je, dan moet je een discrete geluidskaart installeren. Maar eerst moet je de geïntegreerde geluidskaart uitschakelen in het BIOS-menu.

Hoe de geluidskaart in de bios uit te schakelen
Hoe de geluidskaart in de bios uit te schakelen

Noodzakelijk

Windows-computer

instructies:

Stap 1

Eerst moet je naar het BIOS-menu gaan. Om dit te doen, drukt u onmiddellijk na het inschakelen van de computer (zodra het systeem begint op te starten) op de Del-toets. Op sommige modellen moederborden kan in plaats van deze sleutel een andere sleutel worden gebruikt. Meer informatie over welke sleutel u kunt gebruiken om het BIOS-menu te openen, vindt u in de instructies voor uw moederbord.

Stap 2

Nadat u het BIOS hebt geopend, moet u een menu vinden waar u een lijst kunt zien met apparaten die op het moederbord zijn geïntegreerd. Op verschillende BIOS-versies kan dit menu zich in verschillende secties bevinden. De titel van deze sectie kan ook enigszins afwijken. U moet zich laten leiden door degene waarin het woord geïntegreerd zal zijn, dat wil zeggen "geïntegreerd".

Stap 3

De instructies voor het moederbord kunnen u ook helpen bij het vinden van dit gedeelte. Zoek daarin de sectie die het BIOS-menu beschrijft. Als u het BIOS hebt bijgewerkt nadat u een computer hebt gekocht, komen de instructies mogelijk niet overeen met de bijgewerkte versie.

Stap 4

Nadat je het gedeelte met geïntegreerde apparaten hebt gevonden, zou je je geluidskaart erin moeten vinden. Hoogstwaarschijnlijk wordt deze lijn de geluidskaart genoemd. In dit geval moet u zich concentreren op het woord Geluid of Audio. Tegenover deze regel staat de modelnaam van de ingebouwde geluidskaart. Selecteer dit apparaat en druk op Enter. Selecteer vervolgens Uitgeschakeld, wat betekent Uitgeschakeld.

Stap 5

Nu moet u het BIOS afsluiten en de instellingen opslaan. Selecteer hiervoor de optie Opslaan en afsluiten. Op oudere BIOS-versies verschijnt bij het afsluiten een dialoogvenster met de vraag of u de instellingen wilt opslaan. Druk gewoon op de Y-toets en uw computer zal opnieuw opstarten en de ingebouwde geluidskaart wordt uitgeschakeld. Als u het om de een of andere reden opnieuw moet inschakelen, bijvoorbeeld als er een discrete breuk optreedt, wijzigt u de waarde Uitgeschakeld in de waarde Inschakelen.

Aanbevolen: