Hoe Weet Je Welke Netwerkkaart?

Inhoudsopgave:

Hoe Weet Je Welke Netwerkkaart?
Hoe Weet Je Welke Netwerkkaart?

Video: Hoe Weet Je Welke Netwerkkaart?

Video: Hoe Weet Je Welke Netwerkkaart?
Video: netwerkkaart 2024, Mei
Anonim

Een netwerkkaart of -kaart is een geïntegreerd randapparaat of add-on-apparaat waarmee een computer bekabelde en draadloze netwerken kan maken, verbinden en ermee kan communiceren. Gebruik een van de voorgestelde methoden om de fabrikant en het model te achterhalen.

Hoe weet je welke netwerkkaart?
Hoe weet je welke netwerkkaart?

instructies:

Stap 1

Als uw netwerkkaart nieuw is en al in de computer is geïnstalleerd, kunt u uiteraard de garantiekaart of bon inzien, mits u de originele doos van het apparaat heeft bewaard. Op de garantiekaart staat altijd de volledige naam van de fabrikant en het model van het apparaat.

Stap 2

Als u op zoek bent naar uw netwerkkaartmodel of kaart om stuurprogramma's te downloaden voor een schone versie van Microsoft Windows die geen ingebouwde apparaatstuurprogramma's bevat, gaat u naar de website van de fabrikant van de netwerkkaart. Zoek de pagina voor het downloaden van stuurprogramma's en software. Meestal wordt dit Downloads, Drivers, enz. genoemd. Hoogstwaarschijnlijk zal de site uw netwerkkaart automatisch detecteren. Als dit niet het geval is, download dan alle beschikbare stuurprogramma's en probeer ze te installeren via stuurprogramma-update in Apparaatbeheer. Het is ook mogelijk dat het besturingssysteem bij verbinding met internet zelf het model van de netwerkkaart bepaalt en het benodigde stuurprogramma laadt.

Stap 3

Als het stuurprogramma al is geïnstalleerd en u de naam van de fabrikant en het modelnummer van de netwerkkaart moet weten, gaat u naar het Windows-configuratiescherm via het menu Start of de systeemmap "Deze computer" en dubbelklikt u op de "Apparaat Manager” snelkoppeling, eerder overgeschakeld naar de “Kleine pictogrammen "of" Grote pictogrammen ". Zoek in het apparaatbeheervenster dat verschijnt het gedeelte "Netwerkadapters" en vouw het uit met een enkele klik van de linkermuisknop. Alle netwerkapparaten worden daar vermeld, inclusief wifi. Dubbelklik op een apparaatnaam om de details van het apparaat en het erop geïnstalleerde stuurprogramma te bekijken.

Stap 4

U kunt de behuizing ook openen door de netwerkkaart (indien niet geïntegreerd) voorzichtig uit het lan-slot te halen en te kijken naar het label op de sticker in de hoek van de netwerkkaart.

Aanbevolen: