Hoe U Ruis Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Inhoudsopgave:

Hoe U Ruis Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Hoe U Ruis Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Ruis Van Uw Computer Kunt Verwijderen

Video: Hoe U Ruis Van Uw Computer Kunt Verwijderen
Video: Photoshop | Slim Ruis verwijderen (Dutch) 2024, Mei
Anonim

Als de systeemeenheid van uw computer veel lawaai begint te maken, moet u de apparaten die erop zijn geïnstalleerd opschonen of configureren. Dit geldt meestal voor koelventilatoren.

Hoe u ruis van uw computer kunt verwijderen
Hoe u ruis van uw computer kunt verwijderen

Noodzakelijk

  • - kruiskopschroevendraaier;
  • - Snelheid ventilator;
  • - machineolie.

instructies:

Stap 1

Zet eerst de computer aan en demonteer de systeemeenheid. Bepaal de oorzaak van het onaangename geluid. Dit kunnen één of meerdere ventilatoren zijn. Sluit nu uw computer af en trek de stekker uit het stopcontact. Maak de ventilator los van de apparatuur waarop deze is geïnstalleerd.

Stap 2

Koppel de stroomkabel van de koeler los van het moederbord of een ander apparaat. Verwijder de koeler uit de systeemeenheid. Neem een wattenbolletje of wattenstaafje. Week ze in alcohol en veeg de ventilatorbladen schoon. Vermijd elke zichtbare vervuiling.

Stap 3

Sluit de stroom aan op de koeler en zet de computer aan. Als het apparaat veel lawaai blijft maken, zet u de pc weer uit. Verwijder de sticker van de bovenkant van de ventilator. Smeer het zichtbare deel van de ventilatoras. Gebruik hiervoor nooit plantaardige olie.

Stap 4

Als u een plastic of rubberen hoes onder de sticker vindt, verwijder deze dan. Verwijder voorzichtig de twee ringen op de spil. Haal de messen eruit. Veeg de scharnieras af met een vochtige doek en smeer er vet op. Monteer de ventilator.

Stap 5

Volg dezelfde procedure voor de rest van de koelers waartoe u toegang hebt. Als de ventilator van de voeding het geluid veroorzaakt, demonteer dan de voeding en reinig de koeler. Zorg ervoor dat het netsnoer is losgekoppeld van de computer of het stopcontact.

Stap 6

Als de ventilatoren zelfs na het schoonmaken te veel lawaai maken, installeer dan de Speed Fan-software. Voer het uit en bekijk de temperatuurmetingen van de geïnstalleerde sensoren. Als er apparaten zijn waarvan de temperatuur veel lager is dan de limiet, verlaag dan de rotatiesnelheid van de koelers die op deze apparaten zijn geïnstalleerd. Druk hiervoor meerdere keren op de pijl-omlaag.

Stap 7

Zorg ervoor dat u de meetwaarden van temperatuursensoren controleert terwijl u krachtige toepassingen uitvoert. Dit voorkomt dat de apparaten oververhit raken.

Aanbevolen: