Twee Besturingssystemen Installeren

Inhoudsopgave:

Twee Besturingssystemen Installeren
Twee Besturingssystemen Installeren

Video: Twee Besturingssystemen Installeren

Video: Twee Besturingssystemen Installeren
Video: Instructie 2 | De RoomSet app installeren 2024, Mei
Anonim

Het komt vaak voor dat het programma of de game die je nodig hebt niet op het geïnstalleerde besturingssysteem wil draaien en dat je geen zin hebt om het besturingssysteem opnieuw te installeren. Wat te doen? De beste oplossing zou zijn om twee besturingssystemen op uw computer te installeren, die u kunt kiezen wanneer u uw pc opstart. Voor onervaren gebruikers kan deze oplossing nogal ingewikkeld en gevaarlijk lijken. Er moet meteen worden opgemerkt dat met de juiste acties het installeren van twee besturingssystemen op een computer absoluut veilig en niet erg moeilijk is.

Twee besturingssystemen installeren
Twee besturingssystemen installeren

Noodzakelijk

  • - Computeren;
  • - twee besturingssystemen;
  • - downloadmanager Acronis OS Selector.

instructies:

Stap 1

De moeilijkheid van het installeren van twee besturingssystemen ligt in het feit dat alle besturingssystemen een speciaal laadprogramma naar de harde schijf schrijven, dit laatste kan verloren gaan na het installeren van een extra besturingssysteem. Je moet ook letten op de mappen Windows en Program Files - met onhandige acties kunnen ze ook verloren gaan. Als u een beginnende gebruiker bent en om de negatieve gevolgen van het installeren van twee besturingssystemen te voorkomen, moet u daarom een speciale opstartmanager gebruiken, Acronis OS Selector wordt aanbevolen. Het is lange tijd getest en is zeer betrouwbaar.

Stap 2

Partitioneer uw harde schijf voordat u besturingssystemen installeert. Gebruik een aparte sectie voor elk besturingssysteem en het is wenselijk om een andere sectie toe te wijzen voor gebruikersgegevens. Nadat het vereiste aantal partities is aangemaakt, gaat u verder met de installatie.

Stap 3

Bedenk eerst welk besturingssysteem u gaat installeren. U gaat bijvoorbeeld Windows XP en Windows 7 installeren. Onthoud dat een oudere versie van het besturingssysteem (in dit geval Windows XP) de bootloader kan overschrijven door een nieuwere (Windows 7). Zet daarom eerst Windows XP op de eerste partitie en vervolgens op de andere - Windows 7.

Stap 4

Nadat u de vereiste besturingssystemen hebt geïnstalleerd, gaat u verder met de installatie van Acronis OS Selector. Het wordt gedaan met behulp van de ingebouwde installatiewizard en is volledig standaard. Start daarna uw computer opnieuw op - Acronis OS Selector wordt gestart in plaats van het gebruikelijke besturingssysteem. In het hoofdvenster van het programma ziet u een lijst met besturingssystemen die kunnen worden geladen.

Stap 5

Om het vereiste besturingssysteem te laden, hoeft u het alleen maar uit de lijst te selecteren en op de Enter-toets te drukken.

Aanbevolen: