Hoe Te Controleren Wat Er Bij Het Opstarten Is

Inhoudsopgave:

Hoe Te Controleren Wat Er Bij Het Opstarten Is
Hoe Te Controleren Wat Er Bij Het Opstarten Is

Video: Hoe Te Controleren Wat Er Bij Het Opstarten Is

Video: Hoe Te Controleren Wat Er Bij Het Opstarten Is
Video: Wegrijden. Hoe doe je dat zonder af te slaan? 2024, Mei
Anonim

Het opstartgedeelte wordt gebruikt om sommige services en de belangrijkste programma's automatisch te starten direct na het opstarten van het Windows-besturingssysteem (OS). Sommige uitvoerbare bestanden kunnen worden beheerd met behulp van de standaard msconfig-manager of toepassingen van derden.

Hoe te controleren wat er bij het opstarten is
Hoe te controleren wat er bij het opstarten is

Msconfig

Om het standaardprogramma te starten, gaat u naar het gedeelte "Uitvoeren" van het menu "Start" van het systeem. Het hulpprogramma bevindt zich in "Start" - "Alle programma's" - "Accessoires" - "Uitvoeren". Voer in het dialoogvenster dat verschijnt de msconfig-prompt in en druk op de Enter-toets op het toetsenbord. Een applicatie voor het beheren van OS-instellingen zal op het scherm starten.

Ga naar het tabblad "Opstarten" van het bovenste paneel. U krijgt een lijst met programma's te zien die automatisch worden gestart bij het opstarten van het systeem. Om de gewenste positie te verwijderen, klikt u met de rechtermuisknop en selecteert u de optie "Uitschakelen". De volgende keer dat u uw computer opnieuw opstart, zal het uitgeschakelde programma niet starten. Wanneer u klaar bent met het aanbrengen van wijzigingen, kunt u het msconfig-venster sluiten en verder werken. De opstartlijstcontrole is voltooid.

In Windows 8 wordt de manager voor het beheren van de opstartparameters van de applicatie bij het opstarten opgeroepen door gelijktijdig op de toetsen Ctrl, alt="Image" en Del van het toetsenbord te drukken. Selecteer Taakbeheer in de lijst met beschikbare opties. Ga naar het tabblad "Opstarten" en schakel onnodige programma's uit zoals hierboven beschreven.

Alternatieve programma's

Om de opstartlijst te bewerken, kunnen verschillende alternatieve hulpprogramma's worden gebruikt, waarmee niet alleen onnodige items kunnen worden uitgeschakeld, maar ook kunnen worden verwijderd. Sommige toepassingen bieden ook de mogelijkheid om verborgen systeemposities te zien die niet zichtbaar zijn in msconfig. Onder dergelijke programma's kan CCleaner worden opgemerkt, die functionaliteit biedt die voldoende is voor de meeste gebruikers. Met Ainvo Startup Manager kunt u niet alleen de benodigde invoer uitsluiten, maar ook toevoegen aan het opstarten, evenals de overeenstemming van het opgegeven item met het uitvoerbare bestand in het systeem controleren. Er zijn ook even effectieve Autoruns, Argente, Ashampoo StartUp Tuner en Starter.

Download een geschikte manager van de officiële website van de ontwikkelaar en installeer deze volgens de instructies op het scherm. Start de applicatie en controleer en verwijder onnodige items via de interface. Het uitschakelen van de gewenste programma's kan zowel met de functieknoppen als via het contextmenu dat wordt opgeroepen na het indrukken van de rechtermuisknop. U kunt uw computer opnieuw opstarten om de wijzigingen toe te passen. Indien nodig kunt u de opstartmanager opnieuw starten om de lijst met opstarttoepassingen te controleren en aanvullende items te verwijderen.

Aanbevolen: