Een Monitorstuurprogramma Verwijderen

Inhoudsopgave:

Een Monitorstuurprogramma Verwijderen
Een Monitorstuurprogramma Verwijderen

Video: Een Monitorstuurprogramma Verwijderen

Video: Een Monitorstuurprogramma Verwijderen
Video: How to Fix Generic PnP Monitor Problem in Windows 10? [2019] 2024, Mei
Anonim

Een monitor heeft, zoals elk computeronderdeel, een stuurprogramma nodig. In dit geval wordt het ofwel geïnstalleerd vanaf de schijf die bij de monitor wordt geleverd, ofwel wordt het beeldscherm bestuurd door het systeemstuurprogramma. Als u een afzonderlijk stuurprogramma hebt geïnstalleerd, moet u dit soms verwijderen, bijvoorbeeld bij het wijzigen van het monitormodel.

Een monitorstuurprogramma verwijderen
Een monitorstuurprogramma verwijderen

Noodzakelijk

  • - Computer met Windows-besturingssysteem;
  • - Driver Cleaner Pro-programma.

instructies:

Stap 1

Je kunt het zo doen. Klik met de rechtermuisknop op een leeg inactief gebied van het bureaublad. Als uw besturingssysteem Windows 7 is, selecteert u in het contextmenu dat verschijnt "Schermresolutie". Eigenaren van het besturingssysteem Windows XP moeten Eigenschappen selecteren.

Stap 2

Selecteer in het volgende venster "Geavanceerde opties" en vervolgens - "Monitor". Klik vervolgens op "Eigenschappen" en ga naar het tabblad "Driver". Klik vervolgens op "Verwijderen". Sluit vervolgens alle actieve programma's en vensters. Start je computer opnieuw op. Nadat u uw pc opnieuw hebt opgestart, wordt het monitorstuurprogramma van uw systeem verwijderd.

Stap 3

U kunt ook aanvullende software gebruiken om de stuurprogramma's te verwijderen. Een zeer goed programma in zijn soort heet Driver Cleaner Pro. Vind het op internet (het is gratis), download en installeer het op de harde schijf van uw computer. Het voordeel van deze methode is dat het programma niet alleen het stuurprogramma zelf verwijdert, maar ook het systeemregister opruimt.

Stap 4

Voer Driver Cleaner Pro uit. Er is een pijl aan de rechterkant van het programmavenster. Klik met de linkermuisknop op deze pijl. Er verschijnt een lijst met stuurprogramma's die op uw computer zijn geïnstalleerd. Doorloop deze lijst en zoek de monitordriver. Klik vervolgens met de linkermuisknop op de naam en klik vervolgens in het programmamenu op de knop Toevoegen. Klik vervolgens op Starten. Het proces van het deactiveren van de stuurprogramma's begint. Wacht tot het is voltooid.

Stap 5

Na het verwijderen van de stuurprogramma's verschijnt er een rapport. Sluit alle actieve vensters. Start nu uw computer opnieuw op. Nadat het opnieuw is opgestart, worden de monitorstuurprogramma's permanent verwijderd en wordt het systeemregister gewist. Ook Driver Cleaner Pro kan worden gebruikt om videokaartstuurprogramma's te verwijderen.

Aanbevolen: