Het BIOS-stuurprogramma Bijwerken

Inhoudsopgave:

Het BIOS-stuurprogramma Bijwerken
Het BIOS-stuurprogramma Bijwerken

Video: Het BIOS-stuurprogramma Bijwerken

Video: Het BIOS-stuurprogramma Bijwerken
Video: Update Your BIOS in 5 Minutes — Tech Deals Guide 2024, Mei
Anonim

BIOS is ontworpen om de pc voor te bereiden om het besturingssysteem te starten. In dit menu worden systeeminstellingen opgeslagen. BIOS-mogelijkheden zijn sterk afhankelijk van het moederbordmodel. Hoe meer opties het bord heeft, hoe meer verschillende parameters kunnen worden geconfigureerd. Zoals het geval is met stuurprogramma's, die periodiek door ontwikkelaars worden bijgewerkt om fouten van eerdere versies te herstellen en de functionaliteit van het apparaat te vergroten, wordt er van tijd tot tijd een nieuwe BIOS-versie uitgebracht.

Het BIOS-stuurprogramma bijwerken
Het BIOS-stuurprogramma bijwerken

Noodzakelijk

  • - ASUS Update-hulpprogramma;
  • - AIDA64 Extreme Edition-programma.

instructies:

Stap 1

Vervolgens zullen we het proces van het updaten van de BIOS-firmware bekijken met behulp van het ASUS Update-hulpprogramma. Hoewel het vooral bedoeld is voor moederborden van ASUS, werkt het ook prima met moederborden van andere fabrikanten. Download dit hulpprogramma van internet. Installeer het op uw computer.

Stap 2

Selecteer na het starten van het programma BIOS bijwerken vanaf internet in het hoofdmenu. Als het programma een nieuwere versie van de BIOS-firmware weet te vinden, wordt u hierover geïnformeerd in het hulpprogrammavenster. Klik vervolgens op "Volgende". Nu hoeft u alleen nog maar te wachten op de BIOS-updateprocedure, waarbij u niet op de computer kunt werken. Nadat het is voltooid, wordt de computer opnieuw opgestart. De BIOS-versie wordt bijgewerkt.

Stap 3

Als uw moederbord niet van ASUS is, maar van een andere ontwikkelaar, werkt de update via internet mogelijk niet. In dit geval moet u op deze manier handelen. Download AIDA64 Extreme Edition van internet. Installeer het op uw computer. Voer het programma uit en wacht tot de scan van uw systeem is voltooid. Daarna bevindt u zich in het hoofdmenu van de applicatie.

Stap 4

Selecteer vervolgens in het rechtervenster van AIDA64 "Moederbord". Selecteer in de volgende lijst met apparaten ook "Moederbord". Er wordt een venster geopend, dat in verschillende secties zal worden verdeeld. Het onderste gedeelte heet Moederbordfabrikant. Dit gedeelte bevat koppelingen naar het bijwerken van stuurprogramma's en BIOS. Dubbelklik met de linkermuisknop op de koppeling BIOS Updates downloaden. Download de nieuwste BIOS.

Stap 5

Voer ASUS Update-software uit. Selecteer in het hoofdmenu Update BIOS uit bestand. Geef het pad op naar het bestand dat van internet is gedownload. Selecteer dit bestand met de linkermuisklik. Ga verder. Wacht tot het BIOS-updateproces is voltooid, waarna de computer opnieuw wordt opgestart. De BIOS-firmwareversie wordt bijgewerkt.

Aanbevolen: