Hoe Java-programma Uit Te Voeren

Inhoudsopgave:

Hoe Java-programma Uit Te Voeren
Hoe Java-programma Uit Te Voeren

Video: Hoe Java-programma Uit Te Voeren

Video: Hoe Java-programma Uit Te Voeren
Video: Solve any series program in Java - Part 1 2024, Mei
Anonim

Een toepassing die in de java-taal is geschreven, is een jar-archief of een set *.java- en *.class-bestanden, als de componentprogramma's niet zijn gecompileerd in een uitvoerbaar jar-archief. Om dergelijke toepassingen uit te voeren, moet u de Java Runtime Environment installeren.

Hoe Java-programma uit te voeren
Hoe Java-programma uit te voeren

Noodzakelijk

  • - het internet;
  • - Java Runtime Environment-programma.

instructies:

Stap 1

Ga naar de officiële Java-ontwikkelaarssite op https://java.sun.com/javaee/sdk/ en download de nieuwste Java-machine. Installeer het programma op de harde schijf van uw computer. Geef het besturingssysteem op met het pad naar de geïnstalleerde bestanden van de java-machine - om dit te doen, voegt u het pad naar de installatielocatie van het programma toe aan de padparameter van de omgevingsvariabelen (het tabblad Geavanceerd in het venster met computereigenschappen).

Stap 2

Voer de opdrachtregel uit via het hoofdmenu of door de opdracht cmd te gebruiken die is ingevoerd in het vak Uitvoeren. Ga naar de opdrachtregel in de directory van het java-programma dat u wilt uitvoeren. Voer het commando in: java -cp [bestandsnaam].jar [naam van de hoofdklasse van het programma] Druk op Enter - het bestand wordt uitgevoerd.

Stap 3

Als u Java-bestanden moet compileren, voert u javac [naam hoofdbestand].java in, gevolgd door java -cp [bestandsnaam]. Voor informatie over de opties voor het uitvoeren van java-bestanden vanaf de opdrachtregel, voert u de java -help-instructie in en drukt u op Enter. Een volledige lijst van mogelijke commando's en hun opties zal op het scherm verschijnen. Voer alle opdrachten nauwkeurig in, omdat foutieve combinaties het hele besturingssysteem van een pc kunnen beschadigen.

Stap 4

Als u minigames geschreven in java voor mobiele apparaten op uw computer wilt spelen, download dan het programma MidpX. Met deze applicatie kun je jar-bestanden uitvoeren zonder onnodige complicaties. Nadat deze software is geïnstalleerd, klikt u met de rechtermuisknop op een van de jar-bestanden en selecteert u Eigenschappen. Vervolgens verschijnt een venster waarin u op de knop "Wijzigen" klikt en het juiste programma selecteert om dit type bestand te openen, dat wil zeggen het MidpX-hulpprogramma.

Aanbevolen: