Waar Is De Windows XP-emulator Voor?

Inhoudsopgave:

Waar Is De Windows XP-emulator Voor?
Waar Is De Windows XP-emulator Voor?

Video: Waar Is De Windows XP-emulator Voor?

Video: Waar Is De Windows XP-emulator Voor?
Video: How To Install Windows XP In Virtual Box - 2021 2024, Mei
Anonim

De Windows XP-emulator maakt het mogelijk om oude programma's op computers met een ander besturingssysteem te draaien. Maar om deze modus in te stellen, moet de processor op de computer de hardwarevirtualisatiefunctie ondersteunen.

Waar is de Windows XP-emulator voor?
Waar is de Windows XP-emulator voor?

Windows XP-modus

Samen met de release van Win 7 werd ook een speciale Win XP-modus voor het nieuwe besturingssysteem aangekondigd, de zogenaamde XP-modus (XPM). XPM omvat Virtual PC en een volledige kopie van Win XP SP3. Deze modus kan gratis worden verkregen door alle gebruikers van de "zeven" via een systeemupdate. XP Mode is ontworpen voor kleine en middelgrote bedrijven. Of beter gezegd, om het hen gemakkelijker te maken zich aan te passen aan de overgang naar de "zeven".

De Windows XP-emulator is een programma om een besturingssysteem te starten en ermee te werken in een ander besturingssysteem. U kunt een dergelijke emulator bijvoorbeeld installeren voor Windows 7 (evenals Linux, Mac OS, enz.). In dit geval kunt u in deze modus programma's uitvoeren die zijn ontwikkeld voor Windows XP op computers waarop de "zeven" is geïnstalleerd.

Voordat u deze emulator installeert, moet u ervoor zorgen dat de computer aan de vastgestelde vereisten voldoet. Om dit te doen, moet u controleren of de hardwarevirtualisatie van de CPU van de computer wordt ondersteund. Om dit te controleren, moet u een speciale tool gebruiken die u kunt downloaden van de Microsoft-website.

Als het programma het bericht "De computer ondersteunt hardwarevirtualisatie" weergeeft, betekent dit dat u Windows Virtual PC en Win XP-modus kunt installeren en uitvoeren. Als het bericht "Hardwarevirtualisatie is uitgeschakeld" is ontvangen, ondersteunt de computer deze functie, maar moet deze zijn ingeschakeld in het BIOS. Het bericht dat hardwarevirtualisatie niet door de computer wordt ondersteund, betekent dat u XP Mode niet op deze computer kunt installeren.

Hoe werkt de Windows XP-emulator?

Om de Win XP-modus te gebruiken, moet u Windows Virtual PC installeren - een programma dat virtuele besturingssystemen op een computer kan uitvoeren. De Windows XP-emulator kan zowel als een virtueel besturingssysteem werken als als een hulpmiddel voor het openen van oude programma's in Windows 7.

Deze modus wordt gelanceerd op de "zeven" desktop in een apart venster, net als andere programma's, met het enige verschil - het is een volledig functionele versie van Windows XP. Via deze emulator kunt u werken als met een normaal besturingssysteem - toegang krijgen tot fysieke media (harde schijf, dvd-station), programma's installeren, documenten maken, wijzigen, opslaan, enz.

Nadat een programma in Win XP-modus is geïnstalleerd, wordt het zowel in de lijst met Win XP-programma's als in de lijst met "sevens" weergegeven. Zo kan de gebruiker elk programma in Windows 7 openen.

Aanbevolen: