Java Inschakelen In De Opera

Inhoudsopgave:

Java Inschakelen In De Opera
Java Inschakelen In De Opera

Video: Java Inschakelen In De Opera

Video: Java Inschakelen In De Opera
Video: Как включить Javascript в браузере Opera 2024, Mei
Anonim

Java-applets zijn platformonafhankelijke programma's die afzonderlijk van de Java-interpreter of als onderdeel van webpagina's kunnen worden uitgevoerd. In de meeste browsers, waaronder Opera, is de uitvoering van dergelijke applets uitgeschakeld.

Java inschakelen in de Opera
Java inschakelen in de Opera

instructies:

Stap 1

Verwar Java-applets niet met Java-scripts. Scripts zijn stukjes code die in de Java-taal zijn geschreven en rechtstreeks door de browser worden uitgevoerd. Applets worden vooraf vertaald in interplatform-tussencode en uitgevoerd door de plug-in. In termen van snelheid van uitvoering nemen applets een tussenpositie in tussen scripts en programma's in machinecodes.

Stap 2

Zorg ervoor dat de Java-plug-in op uw computer is geïnstalleerd. Ga hiervoor vanuit een andere browser waarin de Java-plug-in gegarandeerd is ingeschakeld naar de volgende pagina:

java.com/ru/download/installed.jsp

Klik op de knop Java-versie controleren.

Stap 3

Als blijkt dat de plug-in ontbreekt of verouderd is, download deze dan van de volgende pagina:

java.com/ru/download/manual.jsp?locale=ru

Er zijn varianten van deze plug-in voor verschillende besturingssystemen, waaronder Linux en Windows van de meest voorkomende versies. De installatiemethode is afhankelijk van het besturingssysteem dat u gebruikt.

Stap 4

Start de Opera-browser en open het instellingenpaneel. Om dit te doen, selecteert u in oudere versies van de browser het menu-item "Extra" - "Instellingen", en in nieuwere versies - "Instellingen" - "Algemene instellingen".

Stap 5

Klik op het tabblad "Geavanceerd" en selecteer vervolgens "Inhoud" in de lijst die aan de linkerkant verschijnt.

Stap 6

Vink het vakje aan naast Java inschakelen. Let niet op het selectievakje "Plugins inschakelen" - het is ontworpen om andere plug-ins te besturen, bijvoorbeeld Flash. Klik OK.

Stap 7

Met de Opera-browser kunt u de Java-plug-in ingeschakeld of uitgeschakeld houden voor alle sites, behalve die waarvoor anders. Om instellingen voor een specifieke site te configureren, gaat u er eerst naar toe en gebruikt u vervolgens de rechtermuisknop om het contextmenu op te roepen. Selecteer het item "Site-instellingen".

Stap 8

Selecteer in het geopende venster het tabblad "Inhoud". Schakel Java inschakelen in of uit en klik vervolgens op OK.

Aanbevolen: