Wat Is Software?

Wat Is Software?
Wat Is Software?

Video: Wat Is Software?

Video: Wat Is Software?
Video: Основы информатики: оборудование и программное обеспечение 2024, Mei
Anonim

Het concept van "software" is nauwelijks bekend bij mensen wiens activiteiten niet gerelateerd zijn aan een computer. Vertaald uit het Engels betekent het "zacht", "zacht", "glad". Maar in de taal van programmeurs zijn dit slechts programma's die worden gebruikt om op een computer te installeren.

Wat is software?
Wat is software?

"Zacht" is een algemeen begrip. Ze noemen het een verzameling computerprogramma's. De gekochte schijf met archiveringsprogramma's, antivirusprogramma's, verschillende toepassingen om op internet te werken, video-editors en hulpprogramma's - dit is ook software.

U kunt het in gespecialiseerde winkels kopen of downloaden van internetbronnen. Op veel sites zijn verschillende programma's opgesteld waarmee u het register kunt opschonen, harde schijven kunt defragmenteren, uw computer kunt overklokken en de snelheid van internet kunt verhogen. Fans van fotografie zullen evenzeer geïnteresseerd zijn in software die is ontworpen voor fotoverwerking. Het meest populaire type photosoft is de krachtige grafische editor "Photoshop". Er zijn echter veel nuttige programma's die de computerprestaties kunnen afstemmen en verbeteren, mediabestanden kunnen verwerken en internettoepassingen kunnen instellen. En hier is de keuze alleen voor de gebruiker zelf.

De voorwaarden voor softwaredistributie zijn divers. U kunt de commerciële, freeware of shareware (demo) versie gebruiken. U kunt een commercieel programma alleen tegen een bepaalde vergoeding kopen. Met Shareware-applicaties kunt u kennismaken met het softwareproduct, maar nadat de proefperiode is verstreken, moet u een licentie kopen (een sleutel of een serienummer krijgen) om het programma te kunnen blijven gebruiken.

De meest populaire is gratis software, die gratis wordt verspreid. Programma's uit deze serie worden op veel sites gepresenteerd. En het is vrij eenvoudig om ze te downloaden.

Als u wilt, kunt u echter ook versies van commerciële programma's op het netwerk vinden, voor de installatie en het gebruik waarvan u geen geld hoeft uit te geven. Kijk goed naar de beschrijving van de software en de pakketinhoud van het programma-archief. Als je in de beschrijving ziet dat er een sleutel, crack of medicijn in het archief zit, kun je deze veilig downloaden. Vergeet niet het programma op virussen te controleren nadat u de toepassing op uw computer hebt opgeslagen.

Aanbevolen: