Hoe Hoeken In Een Rechthoek Af Te Ronden

Inhoudsopgave:

Hoe Hoeken In Een Rechthoek Af Te Ronden
Hoe Hoeken In Een Rechthoek Af Te Ronden

Video: Hoe Hoeken In Een Rechthoek Af Te Ronden

Video: Hoe Hoeken In Een Rechthoek Af Te Ronden
Video: De geodriehoek - hoe teken je een hoek? (havo/vwo 1) - WiskundeAcademie 2024, Mei
Anonim

De afgeronde randen van een rechthoekige foto geven het een informele uitstraling. Deze techniek kan met succes worden gebruikt om collecties te versieren of om wenskaarten te maken.

Hoe hoeken in een rechthoek af te ronden
Hoe hoeken in een rechthoek af te ronden

instructies:

Stap 1

Maak een nieuw document met de opdracht Nieuw in het menu Bestand. Selecteer Rechthoekige selectie op de werkbalk en teken een rechthoek op een nieuwe laag. Schakel in het menu Selecteren de optie Wijzigen in en vervolgens Vloeiend. Noteer in het nieuwe venster de waarde voor de afrondingsstraal.

Stap 2

Selecteer het gereedschap Penseel op de werkbalk en klik in de selectie. De rechthoek wordt gevuld met de voorgrondkleur. Druk op Ctrl + D om de selectie rond de vorm op te heffen.

Stap 3

Op dezelfde manier kunt u de hoeken van de voltooide rechthoekige afbeelding afronden. Houd de Ctrl-toets ingedrukt en klik op het rechthoekpictogram in het lagenpaneel - er verschijnt een selectie rond de afbeelding. Vink in het menu Selecteren Modify en Smooth achtereenvolgens aan en stel een geschikte afrondingsstraal in.

Stap 4

Selecteer in het menu Selecteren de opdracht Inverse of gebruik de sneltoets Shift + Ctrl + I. Nu moet je de scherpe hoeken afsnijden. Hiervoor is het handig om de combinatie Ctrl + X of de opdracht Knippen uit het menu Bewerken te gebruiken.

Stap 5

Een ander hulpmiddel waarmee u de randen kunt afronden is in de groep U. Druk op deze letter op uw toetsenbord en selecteer het gereedschap Afgeronde rechthoek. Wijs op de eigenschappenbalk een afrondingsstraal toe en teken een vorm op een nieuwe laag.

Stap 6

Klik op de werkbalk op het gekleurde vierkant en selecteer een geschikte tint uit het kleurenpalet. Klik met de rechtermuisknop op de vorm en selecteer de optie Pad opvullen als u een volledig gevulde rechthoek wilt krijgen.

Stap 7

Als u alleen een gekleurd pad wilt, kiest u de opdracht Lijnpad. Selecteer eerst het penseel en stel de parameters in op de eigenschappenbalk: diameter en hardheid. De breedte en helderheid van de streek hangt ervan af.

Stap 8

Met het gereedschap Afgeronde rechthoek kunt u ook de hoeken van de voltooide afbeelding afronden. Open een afbeelding, selecteer deze tool en wijs een afrondingsstraal toe op de eigenschappenbalk. Beweeg de cursor over een van de hoeken van de afbeelding en sleep een rechthoek van de gewenste grootte naar buiten.

Stap 9

Klik met de rechtermuisknop op de omtrek van de vorm en kies Selectie maken in het vervolgkeuzemenu. Keer de selectie om en druk op Verwijderen om de hoeken van de afbeelding te verwijderen.

Aanbevolen: