Hoe Te Hercoderen Naar Een Ander Formaat

Inhoudsopgave:

Hoe Te Hercoderen Naar Een Ander Formaat
Hoe Te Hercoderen Naar Een Ander Formaat

Video: Hoe Te Hercoderen Naar Een Ander Formaat

Video: Hoe Te Hercoderen Naar Een Ander Formaat
Video: Hercoderen met SPSS 2024, Mei
Anonim

Er zijn veel videoformaten beschikbaar voor verschillende doeleinden. Het videoformaat dat bij webcasting wordt gebruikt, verschilt aanzienlijk van het formaat waarin de film op dvd is opgenomen. Video's die met een mobiele telefoon zijn gemaakt, hebben mogelijk niet de indeling die door de thuisbioscoop wordt ondersteund. Soms is het nodig om een video te transcoderen naar een ander formaat. Dit wordt gedaan door programma's - converters.

Hoe te hercoderen naar een ander formaat
Hoe te hercoderen naar een ander formaat

Noodzakelijk

  • CanopusProCoder-programma
  • Videobestand om te hercoderen

instructies:

Stap 1

Open de video in "CanopusProCoder". Klik hiervoor op de knop "Toevoegen" linksboven in het programmavenster. Selecteer in het venster dat verschijnt het gewenste bestand en klik op de knop "Openen".

Stap 2

Klik op het tabblad "Doel". Klik nogmaals op de knop "Toevoegen". Er wordt een venster geopend met een lijst met beschikbare formaten, gegroepeerd per categorie. "Audio" voert een audiobestand uit. "DV" - video wordt geconverteerd naar de "DV"-standaard. "Opslag" - De uitvoer bestaat uit gecomprimeerde bestanden die weinig ruimte innemen op de harde schijf. "Handheld" ("Mobiele apparaten") - de video wordt geconverteerd naar bestanden met een hoge compressieverhouding voor weergave op apparaten met weinig RAM. "HD" - video wordt geconverteerd naar de "HD"-standaard. "CD / DVD" - de uitvoer is bestanden voor opname op cd- of dvd-schijven. "Applicatiespecifiek" - video wordt geconverteerd naar formaten die zijn geoptimaliseerd voor werk in video-editors. "Web" - de uitvoer is een video om naar internet te uploaden.

Elke categorie bevat een set presets (kant-en-klare instellingen). Klik op het kruisje links van een categorie om deze set te zien.

Stap 3

Selecteer een categorie en voorinstelling voor het converteren van video. Stel dat u een bestand wilt uitvoeren om op dvd te branden. Selecteer de categorie "CD / DVD", daarin het item "DVD". Selecteer "MPEG2-DVD-PAL-VOB" aan de rechterkant van het voorkeuzevenster. Klik op de knop "OK".

Stap 4

Klik op het tabblad "Doel" dat momenteel is geopend op de knop rechts van het item "Pad" en selecteer een locatie op de harde schijf van uw computer waar het opnieuw gecodeerde bestand zal worden opgeslagen.

Stap 5

Klik op de knop "Converteren". Vink in het geopende tabblad het selectievakje "Voorbeeld" aan. Hiermee kunt u de geconverteerde video bekijken. Klik op de knop "Converteren" onder het spelervenster. Wacht tot de converter klaar is met werken.

Aanbevolen: