Hoe De C-schijf In Tweeën Te Splitsen?

Inhoudsopgave:

Hoe De C-schijf In Tweeën Te Splitsen?
Hoe De C-schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe De C-schijf In Tweeën Te Splitsen?

Video: Hoe De C-schijf In Tweeën Te Splitsen?
Video: SSD / C Schijf 100% vol? Hoe je in Windows 10 je harde schijf of ssd snel kunt opruimen 2024, Mei
Anonim

Heel vaak moet een grote harde schijf in twee of meer delen worden verdeeld om het besturingssysteem op een van de delen te installeren en de benodigde bestanden op de andere op te slaan. Het partitioneren van de C-schijf kan op verschillende manieren, afhankelijk van het besturingssysteem dat op de computer is geïnstalleerd.

Hoe de C-schijf in tweeën te splitsen?
Hoe de C-schijf in tweeën te splitsen?

instructies:

Stap 1

De harde schijf kan direct tijdens de systeeminstallatie worden gepartitioneerd. Tijdens de installatie van Windows zal het programma u vragen waar u het besturingssysteem moet installeren. Als de harde schijf nog niet eerder is gepartitioneerd, kan deze door middel van het installatieprogramma worden opgedeeld in het vereiste aantal onderdelen. Om dit te doen, bepaalt u eerst de hoeveelheid ruimte die u wilt voor de C-schijf en wijst u vervolgens de rest van de harde schijf toe door deze te partitioneren. De nieuw aangemaakte partities kunnen direct in het gewenste bestandssysteem worden geformatteerd.

Stap 2

Als het besturingssysteem al is geïnstalleerd en Windows 7 of Vista aanwezig is op de C-schijf, dan kan de harde schijf worden gepartitioneerd met behulp van standaard OS-tools. Open hiervoor het menu "Start" en klik met de rechtermuisknop op de regel "Deze computer". Selecteer in het menu dat verschijnt de "Control"-knop. Ga in het venster dat verschijnt naar het gedeelte "Schijfbeheer". Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt partitioneren en klik op "Volume verkleinen …". Klik in het venster dat verschijnt op "Comprimeren" - Windows zal de schijf in twee delen splitsen. Klik nu met de rechtermuisknop op de niet-toegewezen partitie en selecteer "Create Simple Volume …".

Stap 3

Als de computer Windows XP of eerdere versies van dit besturingssysteem gebruikt, kan het partitioneren van de schijf alleen worden gedaan met programma's van derden. U kunt ook het programma Acronis Disk Director gebruiken. Installeer het programma en voer het uit. Klik met de rechtermuisknop op de schijf die u wilt splitsen en selecteer Formaat wijzigen. Klik met de rechtermuisknop op een niet-toegewezen schijf en klik op "Partities maken". Stel de gewenste grootte van de nieuwe partitie in. Om de wijzigingen door te voeren, klikt u op "Bewerkingen" - "Uitvoeren". Klik op "Doorgaan". Start uw computer indien nodig opnieuw op. Na het opnieuw opstarten verschijnt er een extra schijf in het systeem.

Aanbevolen: