Hoe Powershell Te Starten

Inhoudsopgave:

Hoe Powershell Te Starten
Hoe Powershell Te Starten

Video: Hoe Powershell Te Starten

Video: Hoe Powershell Te Starten
Video: Microsoft PowerShell для начинающих - видео 1 Изучение PowerShell 2024, Mei
Anonim

Windows Powershell (voorheen Monad) is een Windows Server-beheertool die is uitgegeven door Microsoft. Powershell-scripts kunnen worden gemaakt met elke teksteditor die binnen de shell wordt uitgevoerd. Raadpleeg de instructies om Powershell te starten.

Hoe Powershell te starten
Hoe Powershell te starten

instructies:

Stap 1

Open de hoofdpagina van de Powershell-opdracht. De link naar de pagina is https://www.microsoft.com/ windowsserver2003 / technologies / management / powershell / default.mspx. Het bevat inleidende informatie en links naar belangrijke Powershell-bronnen.

Stap 2

Download Powershell van https://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId = 2B0BBFCD-0797-4083-A817-5E6A054A85C9 en installeer het vervolgens.

Stap 3

Download het Powershell-documentatiepakket, dat zelfstudies bevat: Script Tracing, Aan de slag-gids en Powershell-gebruikershandleiding. U kunt het documentatiepakket downloaden op https://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyId = B4720B00-9A66-430FBD56-EC48BFCA154F.

Stap 4

Met Powershell geïnstalleerd en het documentatiepakket gedownload, start u de opdrachtshell, die wordt gebruikt om Powershell-opdrachten en -scripts uit te voeren. Klik met de linkermuisknop op het menu "Start" -> "Alle programma's" en selecteer het item Windows Powershell.

Stap 5

Als u nog niet bekend bent met Powershell-opdrachten, helpt de opdracht Help u:

PS C: / temp> get-help.

Stap 6

De meeste commando's hebben nieuwe namen, maar de namen van sommige komen je waarschijnlijk bekend voor: cd, ps, dir, copy, kill, type, ren, mount, echo.

Stap 7

Powershell-opdrachten worden gezamenlijk cmdlets genoemd. Ze zorgen voor de uitvoering van allerlei acties met het systeem, van navigatie tot toegang tot bronnen. Alle opdrachten worden uitgevoerd vanaf de Powershell-opdrachtregel of binnen een script. Voer de volgende opdracht in om een lijst met alle beschikbare opdrachten te zien:

PS C: / temp> get-commando.

Stap 8

Het laatste waar ik het over wil hebben, zijn de opdrachtparameters. De meeste bieden de mogelijkheid om para meters op te geven die de functionaliteit van de cmdlets definiëren. Elke opdrachtparameter moet worden voorafgegaan door een streepje. Om de parameters van een specifieke opdracht te bekijken, moet u deze invoeren en het symbool "-?" aan het einde plaatsen. Overweeg de opdracht get-psdrive: om een lijst met beschikbare opties voor een bepaalde opdracht te zien, voert u het volgende in:

PS C: / temp> get-psdrive - ?.

Aanbevolen: