Hoe Een Wan-poort In Te Stellen?

Inhoudsopgave:

Hoe Een Wan-poort In Te Stellen?
Hoe Een Wan-poort In Te Stellen?

Video: Hoe Een Wan-poort In Te Stellen?

Video: Hoe Een Wan-poort In Te Stellen?
Video: Укладка плитки на бетонное крыльцо быстро и качественно! Дешёвая плитка, но КРАСИВО! 2024, Mei
Anonim

Routers en routers gebruiken WAN-poorten om verbinding te maken met internet. Een juiste configuratie van dit kanaal zorgt voor een stabiele en hoogwaardige werking van netwerkapparatuur.

Hoe een wan-poort in te stellen?
Hoe een wan-poort in te stellen?

Noodzakelijk

Netwerk kabel

instructies:

Stap 1

Sluit de router aan op netstroom. Sluit de LAN-connector van de router aan op de netwerkkaart van een computer of laptop met behulp van een netwerkkabel, die meestal bij bovenstaande apparatuur wordt geleverd. Schakel beide apparaten in.

Stap 2

Wacht tot de computer is opgestart. Open een internetbrowser en voer het IP-adres van de router in. Geef de waarde vooraf op in de instructies voor het apparaat. Druk op Enter en wacht tot de webinterface van de netwerkapparatuur is geladen.

Stap 3

Voer uw gebruikersnaam en wachtwoord in om de parameters van de router te kunnen configureren. Open het WAN-menu. Het wordt soms Internet of Internet Setup genoemd. Vul de voorziene tabel in. Selecteer het type gegevensoverdrachtprotocol, zoals PPTP of L2TP. Geef het type codering op als deze functie wordt ondersteund door de provider die u gebruikt.

Stap 4

Voer het toegangspunt of het IP-adres van de internetserver in. Vul de velden "Inloggen" en "Wachtwoord" in. Deze gegevens dienen aangeleverd te worden door de aanbieder. Vink het vakje aan naast DNS-adres automatisch ophalen. Als u de waarde van een statisch IP-adres voor de router moet instellen, vul dan het veld Statisch IP in.

Stap 5

Activeer de Firewall-, DHCP- en NAT-functies door de vakjes naast de overeenkomstige items aan te vinken. De laatste parameter kan worden weggelaten als u niet meer dan één computer of laptop op de router aansluit.

Stap 6

Klik op de knop Opslaan. Start uw router opnieuw op. Gebruik hiervoor de menufuncties of schakel het apparaat gewoon een paar seconden uit. Sluit de ISP-kabel aan op het WAN-menu. Test de functionaliteit van de router door een browser te starten en meerdere internetpagina's te openen.

Aanbevolen: