Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Zonder Antivirus

Inhoudsopgave:

Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Zonder Antivirus
Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Zonder Antivirus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Zonder Antivirus

Video: Hoe Zich Te Ontdoen Van Virussen Zonder Antivirus
Video: How to Remove ANY Virus from Windows 10 in ONE STEP in 2021 2024, Mei
Anonim

Het installeren van antivirussoftware is geen wondermiddel. SurfRight meldt dat tweederde van de met virusprogramma's geïnfecteerde computers zich hiervan niet bewust is. Antivirus is een noodzakelijk, maar niet voldoende onderdeel van een computerbeveiligingsprogramma. Het redden van een geïnfecteerde computer is mogelijk zonder antivirussoftware te gebruiken.

Hoe zich te ontdoen van virussen zonder antivirus
Hoe zich te ontdoen van virussen zonder antivirus

instructies:

Stap 1

Probeer het gebruik van beheerdersrechten op de computer te vermijden. De nieuwste generatie malware is niet schadelijk voor de gebruiker en interfereert niet met de werking van het besturingssysteem totdat het de juiste opdracht ontvangt. Helaas moet u na het ontvangen van zo'n opdracht uw toevlucht nemen tot antivirussoftware.

Stap 2

Probeer de mogelijke datum van de malware-infectie op uw computer te bepalen. Bijzondere nauwkeurigheid is niet vereist vanwege de aanwezigheid van de functie van automatisch opslaan van systeembestanden en register eens per 24 uur (voor Windows XP) of eens per 7 dagen (voor Windows 7).

Stap 3

Klik op de knop "Start" om het hoofdmenu te openen en selecteer "Alle programma's".

Stap 4

Ga naar "Hulpprogramma's" en selecteer "Systeemherstel".

Stap 5

Voer de gewenste in bij "Selecteer een herstelpunt" (voor Windows XP) of "Herstel uw computer naar een eerdere staat" (voor Windows 7). Dit zal de map "Mijn documenten" in geen enkele versie van het besturingssysteem wijzigen. Het bureaublad blijft behouden in Windows 7, maar keert terug naar een eerdere staat in Windows XP.

Stap 6

Gebruik SteadyState (beschikbaar om te downloaden van Microsoft) om een "schaduwkopie" van uw harde schijf te maken. In deze variant wordt het werk op de computer alleen uitgevoerd op een virtuele momentopname van de schijf, waarbij de echte schijf ongewijzigd blijft.

Stap 7

Klik op de Reset-knop om Windows op te starten vanaf een echte schijf die niet is aangetast door malware.

Stap 8

Gebruik uw eerdere systeemback-ups om uw computer te herstellen naar een pre-virusinfectie. Houd er rekening mee dat u met moderne back-upmethoden back-ups van een draaiend systeem kunt maken. Deze kopieën kunnen worden teruggezet op een derde computer. Dit is de langzaamste methode om malware te verwijderen zonder antivirusprogramma's te gebruiken en het computersysteem in een veilige staat te herstellen.

Aanbevolen: