Een Lay-out Installeren

Inhoudsopgave:

Een Lay-out Installeren
Een Lay-out Installeren

Video: Een Lay-out Installeren

Video: Een Lay-out Installeren
Video: How to install vinyl fencing - layout and post installation 2024, Mei
Anonim

In de meeste gevallen zijn Windows-besturingssystemen die in ons land op pc's zijn geïnstalleerd standaard uitgerust met twee toetsenbordindelingen: Russisch en Engels (Amerikaans). Maar tijdens het werken met andere talen is er vaak behoefte aan extra tekens die niet in het Engels zijn. Zo kunnen Duitse umlauten of Franse apostrofs erg moeilijk zijn voor de gebruiker om te lezen en te schrijven, om nog maar te zwijgen van exotische talen zoals Japans, Chinees of Hebreeuws. In deze gevallen is gewoon een extra toetsenbordindeling nodig.

Een lay-out installeren
Een lay-out installeren

instructies:

Stap 1

Het installeren van een nieuwe taallay-out is helemaal niet moeilijk. Op Windows kunnen nieuwe lay-outs op twee manieren worden ingesteld. De eerste is via het algemene Start-menu, de tweede is via de taalbalk in het snelstartmenu onder aan het bureaublad.

Stap 2

Om de lay-out te installeren via het menu "Start", doorloopt u de volgende route: Start - Configuratiescherm - "Regionale en taalopties". Selecteer op de pagina "Locales" het tabblad "Extra talen toevoegen" of "Details", afhankelijk van de specifieke versie van Windows, waarna een venster verschijnt onder de naam "Talen en tekstinvoerservices", waarin de reeds geïnstalleerde indelingen. Standaard zijn deze Engels en Russisch.

Stap 3

Om een nieuwe lay-out te installeren, selecteert u het item "Toevoegen". Als gevolg hiervan verschijnt een klein venster met twee regels waarin u de taal en toetsenbordindeling kunt selecteren. Selecteer in de vervolgkeuzelijsten de gewenste en druk vervolgens op de knop "Opslaan".

Stap 4

Hetzelfde resultaat kan op een kortere manier worden verkregen via de snelstartbalk. Om dit te doen, beweegt u de cursor over het kleine pictogram van de taalbalk in de rechterbenedenhoek van de snelstartbalk en drukt u op de rechtermuisknop. Selecteer in het vervolgkeuzemenu het item "Parameters" en ga naar hetzelfde tabblad van de lay-outs die op de computer zijn geïnstalleerd. Vervolgens selecteren we de benodigde instellingen op de manier zoals beschreven in de vorige paragraaf.

Aanbevolen: