Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Inhoudsopgave:

Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten
Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten

Video: Hoe Het Geheugen Van Een Videokaart Te Vergroten
Video: Hoe geheugen bij te plaatsen 2024, Mei
Anonim

Van jaar tot jaar observeren gebruikers van pc's de modernisering van het assortiment externe apparaten. Soms is het moeilijk om alle nieuwe producten bij te houden en moet je de bestaande hardware optimaliseren.

Hoe het geheugen van een videokaart te vergroten
Hoe het geheugen van een videokaart te vergroten

Noodzakelijk

ATI Tool-software

instructies:

Stap 1

Er moet meteen worden opgemerkt dat het bijna onmogelijk is om de prestaties van de geïntegreerde videokaart te verbeteren. De algehele werkfrequentie kan worden verhoogd in de BIOS-instellingen door naar het gedeelte over geïntegreerde apparaten te gaan. Opgemerkt moet worden dat de bundel "geïntegreerde videokaart + processor met grafische vulling" betere prestaties zal geven. Deze processors zijn vaker verkrijgbaar bij Intel.

Stap 2

Het is onmogelijk om het fysieke geheugen van een externe (discrete) videokaart hardwarematig te vergroten. het apparaat van deze kaart verschilt van de mogelijkheden van het moederbord, dat extra slots heeft voor RAM-beugels. Het is mogelijk om het geheugen van de kaart programmatisch te vergroten, op voorwaarde dat speciale hulpprogramma's worden gebruikt, bijvoorbeeld ATItool.

Stap 3

U kunt het programma downloaden op deze website https://radeon.ru/downloads/att. Scroll naar beneden op de pagina en klik op de link ATI Tray Tools downloaden. Dit hulpprogramma heeft ondersteuning voor de Russische taal, dus het zou niet moeilijk moeten zijn om het onder de knie te krijgen. Start na de installatie het programma en selecteer de optie "Overklokken" in het contextmenu.

Stap 4

Ga in het geopende venster naar het tabblad "Geheugenfrequentie". Verplaats de schuifregelaar in dit venster een beetje naar rechts - u hebt zojuist de waarde van deze instelling gewijzigd. Klik op de knoppen Opslaan en OK om uw wijzigingen te bevestigen en het venster te sluiten. Om de functionaliteit van de nieuwe parameters te controleren, moet u de testmodus starten: open het hoofdmenu van het hulpprogramma en selecteer de optie "3D-venster openen".

Stap 5

Tijdens het testen, dat tot 20-30 minuten duurt, wordt een item op het scherm weergegeven. Als er vervormingen optreden, bijvoorbeeld frequente stippen van verschillende kleuren, houd er dan rekening mee dat een stabiele werking van het videosysteem bij deze parameters niet kan worden gegarandeerd. Ga terug naar het tabblad Geheugenfrequentie en verplaats de schuifregelaar iets naar links. Sla de instellingen op en voer de optie "3D-venster openen" opnieuw uit.

Aanbevolen: